Vad gör vi idag?

Ja, Mathias är ute och sågar/bygger min nya hallbänk, som jag ska måla och klä sen. Jag sitter här vid datorn och googlar om inredning,hallbänkar m.m. Ska nog allt få Mathias att såga ett "hallträd" oxå, bara vi klarar av att rita ett :)
Typiskt mig att börja med byggprojekt när jag egentligen borde städa m.m. då jag får en massa fikabesök på tisdag :)

William, han sover här bredvid mig i soffan och njuter av livet . Igår somnade han vid 19.30 i min famn, gick och la han i sovrummet och somnade även själv. Vaknade vid 22.30 gav han mat och sov vidare. Förra natten fick jag amma han varannan,var 3:e timme och kl 07 så klev pappa-Mathias upp med han och jag snarkade vidare till 9 , skönt :)

Nu ska jag ta och laga lite  sen "lunch " :)

Permalink Allmänt Kommentarer (11) Trackbacks ()

Regn

Vilket väder! Idag hade man haft en bra anledning att stanna inomhus, men var som sugen  att hitta på någonting. 
Messade Mia om hon och Tilde var sugen på lite häng i stallet och det var dom :)
Så jag & William åkte och plockade upp Mia&Tilde,sen vidare till stallet, där vi även mötte upp Frida.

Trodde att dressyrtävlingarna skulle hållas inomhus när det var sånt skitväder, men nej, dom red utomhus så våran stallvisit blev en snabbis. Hade ingen lust att stå där och bli genomblöt (fast det blev jag ändå).
Så vi åkte istället till Holms, konditoriet på Örnäset och fikade, mkt trevligt :)

Hade William i babybjörnen idag istället för sjalen och det funkade bra det med. Man blir ju sjukt varm när man har sjalen men den är nog bättre nu när det börjar bli kallt på hösten, så kan man stoppa in dom små fossingarna :) På tal om fossingar så skulle William behöva ett par yllesockar nu när det är lite halvkallt. Måste fixa !

Nu ska jag ta och göra toast och dricka en kopp te i höstrusket, mys :)

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

God morgon

Alltså vilken bökig natt vi har haft. W har vaknat typ 1 gång i timmen under några timmar, det är jag inte van vid *gäsp* Till slut så sov han från 04-06, så nu är vi uppe. Längre än såhär kun de jag inte hålla han nöjd, så vi säger ; God morgon!

Ska kanske åka till ridklubben idag och kolla kubbis idressyr om vi ids :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Månne

Idag påpekade Sanna att det är så gulligt när jag säger månne istället för " undra om..". Då frågade jag om inte hon säger det oxå. Nej det gjorde hon inte. Sen frågade jag Emma och hon gjorde inte heller det, så det är nog bara jag ? :) Ringde till Frida för jag var helt säker på att hon sa det, men nej, inte det haha :) är det ett ord som bara jag använder ?

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Prom prom

Idag känner jag mmig rätt pigg. har fått sova riktigt bra inatt ! William sov från 22-04 åt och sov vidare till 07, åt och sover faktiskt ännu oxå SKÖNT! Jag ska ta & göra mig iordning för dagens prom, så tar oss mammor&barn till elgiganten,dollars,växtriket m.m. Kul ! Nä, nu på med spacklet och ska slänga i mig lite frulle :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidig morgon

Gud vad grått & trist väder, men rätt mysigt att tända en lite brasa i öppna spisen och mysa i soffan.
det har börjat bli tidiga uppstigningar nu när lilla chefen har ändrat sina sovrutiner, guud va trött jag är . Man kanske vänjer sig någongång :)

Idag hoppas jag att brevbäraren kommer med mitt paket från Tradera.
En sprillans ny Molo overall åt William, jag gjorde ett riktigt fynd :)

NY MOLO overall strl 68

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Under

Yes! Igår frågade jag på BVC om när jag kan börja rida igen, för man har ju hört om framfall och en massa andra creepy things ,  och hon gav mig grönt ljus nu ! Så ska ta tag i det så fort jag fixat mina ridstövlar och ett par ridbyxor i min nuvarande storlek (ööh, lite större än förut jaaa), sen jävlar ! I förhoppning att jag är på tävlingsbanan nästa år :)
--

Idag invaderade barnvagnsmaffian nr 2 Wayne´s Coffee när det var date med FL-tjejorna :) Vi var 7 st + barn, kul att nästan alla kunde komma !  Några av bebisarna är bara några veckor än, dom var så smååå och söta . William kändes som en stor kille idag , men det är han ju oxå, hela 2 månader. Det blev ett långt och trevligt fika som vanligt, men nu när det börjar bli lite trångt med vagnarna samtidigt på fiken så bjöd jag in tjejrna + barn hit till Rutan nästa vecka, det blir trevligt !
 
Emma kom med ett jättebra förslag idag, att vi skulle gå på bio imorn utan barn och skratta av oss. Vi bokade det, men sen ringde dom från jobbet att hela gänget skulle fa och hälsa på en gammal arbetskollega till oss imorn kväll och det vill jag jättegärna göra så får tyvärr skippa bion, men någon annan gång. Bra iniativ Emma ;)

--

William har varit superduper snäll dom här två dagarna. Han sover som en stock. Igår somnade han för natten vid 21 så var uppe ett tag och tänkte att jag går oxå att lägger mig i tid, så gick och la mig 22.30 och vaknade vid 03 av att William fortfarande sov ?! så petade lite i han för att kolla att rör sig, ni vet ;) då vaknade han såklart stackarn. Ammade och sen sov vi vidare till 07, LYX !

Och idag när vi fikade sov han nästan hela tiden och sen var han hur glad som helst, lilla älsklingen :)
Han har ju alltid varit snäll så men ganska nära till gråt, men nu är det som bortblåst, förutom när vi går på Doffi för där skriker han ALLTID , det slår aldrig fel , skumt !
 
Nu ska han sova för natten, så ska säga god natt och det blir nog pappa som får lägga han. Just det, igår så somnade han själv i spjälsängen med sin snutte, jag låg i sängen bredvid tills han somnade ifall han skulle bli ledsen. Skulle kunna titta på honom i timmar, han börjar bli så stor min bebis ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

2 månader

Imorgon blir William 2 månader  (8 ½ vecka) , min lilla älskling!
Så idag var det dax för 2månaders läkarkontrollen och det gick jättebra , så skönt.
Vi även mätte och vägde han.

Han är 62 cm lång och väger 5200g

Lilla farbrorn var finklädd på Leos 1-års kalas


--
Mathias åkte till stugan igår på sjöfågeljakt-premiären så vi var alldeles själva.
Så igår var jag & w och shoppade en hel den nya kläder och William, hans garderob börjar bli för liten så det behövdes påfyllning. Vi var även på bibblo för matpaus och sen mötte vi upp Frida och gick ner på BO´s och både fikade och åt "middag". Sanna anslöt med Charlie oxå, gud vilket trevligt fika vi hade ! Vi snackade om björnfit..vad?! Haha, ja ni vet, såna lurviga mössor ;)  Sen när vi kom hem med w hade vi en riktgi myspyskväll, bara han & jag :)

Idag som sagt hade vi BVC 09.15 (!) mitt i natten för mig, men w verkade vara glad över att kliva upp så tidigt. det är klart, han sover nu för natten vid 20-21, men inte mamma-Jonna, så jag var ganska tröttis *gäsp*

Efter BVC blev det mammahäng med
Sanna,Emma,Mia & Linda +alla söta små barnen of course, hos Linda på örnäset, det var trevligt som vanligt & GOTT fika! Ni är så sköna mammor att hänga med, nästa vecka så bjuds det på fika i Rutan :)


Linda & Emmy


Tilde ville smaka på Emmys fina tröja



Klara och Charlie busar :)


William trivdes oxå under babygymmet :)


--

Imorn ska vi & fika med FL_tjejorna och vi ska få träffa några riktigt färska små bebisar, kul !

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

På språng

Nu är vi äntligen hemma, eller vi kom igår.
Vi, jag & William, har varit i Haparanda från onsdag till lördag. Väldigt hektiskt, men roligt har vi haft det. SOm vanligt så hann jag inte ens träffa hälften av familj/vänner som jag ville, trots att vi flängde från typ 9-21 VARJE dag. Våra dagar har vi spenderat med shopping, massor med kompishäng, fika, hoppträningar och en hopptävling m.m. och sovit har vi gjort hos Williams mormor :) Vi har haft det jättebra och William har varit sååå snäll, sovit otroligt mkt ! Men det gör han när han är i sjalen, då sover han lätt 2-3 timmar ! Provade att ha han i vagnen men inte lika nöjd, nej..
 
På onsdagkväll när vi kom så skulle jag iväg till stallet och då ville min mamma vara barnvakt och till slut gick jag med på det , när hon sa att hon kan ju faktiskt ringa om det blir kris för stallet ligger 5 min bort ,haha. Jag var borta en hel timme och under de n timmen ville jag ringa och kolla hur det går ungefär 10000 gånger, men ringde bara en gång och då hade hon precis badat w och han var helnöjd, så det gick ju bra :) Hon har ju trots allt 9 barnbarn och 5 egna så hon kan nog det där ;)

William blev 8 veckor i fredags ! Dax för språng nr 2 i think ?! Någonting har det då hänt med min älskling.
Han är helkonstig eller kanske olik sig själv ska man säga :)

-Han har humörsvängningar som heter duga, ena stunder så jollrar han som aldrig förr och är en riktig solstråle och sen ändras läppen till en riktig surläpp och han blir jätteledsen lilla hjärtat.
-Han matvägrar. fast han inte ätit på några timmar och är grinig, så när jag försöker ge han mat får jag hålla på i kanske 10min och till slut så tar han bröstet och äter bägge heltomma och slocknar. Så han är rätt hungrig jaa..
-Han är extremt mammig, fast det är mysigt :)
- Han vill vara i famnen heeeela tiden i princip.
-Han ÄR trött men vill inte sova, men på natten sover han fortfarande som en stock :)
-Han har blivit blyg för främmande,  fast han är i min famn .
-han bökar som tusan när han äter, med händer ,fötter jaa hela kroppen !

Men det är klart, det är nya intryck hela tiden och hans sinnen utvecklas så det är inte så konstig att han blir "konstig" , det är mkt att ta in och vi som aldrig knappt är hemma. Undrade här en dag och stackarn vet ens vart han bor när vi flänger så mkt, men en sak är säkert, han vet då vems hans mamma är ;)

Imorn ska vi in till stan och promma m Sanna&Charlie bla. , och fika med Frida, om lillen är på humör.

Nu ska jag natta denna underbara unge som jag älskar över allt annat , mitt lilla hjärta !




Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

det här måste ni se, så jävla kul! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

fläng

åh va mysigt det är att sitta i vardagsrummet och elda i öppna spisen, det blir sådär varmt och mysigt. William tycker nog oxå det är rätt varmt och skönt, han sover som en stock, lilla älsklingen :)
 
Mathias har ju som sagt börjat jobba nu, men det går bra för oss här hemma. Visst, allt kräver lite mer planering nu när man inte bara kan ge över till den andra :) Vi har fyllt första dagar med fika m.m. Igår var vi i stan och lunchade med fl-tjejerna, vi var 7 st + bebisar, mkt trevligt . Nu är det bara 1 i vår tråd som inte fått, men det är nog inte långt borta :) Efter vi lunchat klart så gick jag på stan en sväng. Var förbi Frida på jobbet och så var vi och hälsade på Mathias, han var och jobbade på shopping . Kom hem , m åt rester , jag hämtade ett skrov ;) M for iväg och körde cross hela kvällen, vi myste här hemma och Frida var flrbi en sväng :)

Idag ska jag & William åka till Haparanda och kommer nog hem på lördagkväll. Vi ska se lite hästhoppträningar och på lördag ska vi på en hopptävling, som åskådare än så länge ;) men nästa sommar så kanske jag är ute på tävlingsbanan igen, förhoppningsvis :)

Nu ska jag slänga i mg lite frukost och börja packa lite smått nu när han sover. Faaan vad mkt packning det blir med williams grejer !

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

F I K A

Idag har mathias börjat jobba. Visst var det lite tråkigt, men samtidigt rätt skönt för nu har vi varit 7 veckor tillsammans. Vi är inte van  att vara fastklistrade i varann, fast riktigt så har det inte varit men ja, ni vet (eller inte) :)

Idag har det gått riktigt bra. Tänkte att det skulle bli lite jobbigt, då man inte har ngn som avlastar en på morgonen när man ska duscha m.m. men märkte att man måste ha i åtanke att allt tar lite längre tid då man är själv. Blev lite småstressigt till mammahänget :)

Vi var och fikade hos Emmas kompis Camilla. Riktigt trevligt var det :)



Efter hänget for jag förbi jobbet en sväng och sen hem. Lagade korv i ugnen till middag- det blev jävligt äckligt haha :) jag vill bli huslig och duktig på att laga mat men det finns bara inte i mig :)

Sov en stund på soffan och åkte sen iväg till Soppa på blingo-party. Elin var där med sin lilla prinsessa, hon var såååå söt ! William såg JÄTTEstor ut bredvid henne, och alla som var där tyckte att han var jättelång för sin ålder! MÅste på öppna mott. imorn och mäta han ,för han är lång ! Elin var grymt fräsch och hon födde barn typ förra torsdagen eller onsdagen , imponerad :)

Imorgon är planen luncha med mammorna från FL, ska bli kul att träffa alla och träffa deras småttingar, vissa är ju bara ngn vecka :)
och sen fika med Frida och ev. ¨åka till Jenny i Piteå efter det.

Det är stressigt det här med att vara mammaledig , men tur att man bara gör roliga saker ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Restless

Åh vad rastlös jag är ! fast vi har inte suttit hemma idag. Har varit på hägnan med Marika, Henka & ISak. Vi prommade runt där, tog en fika och bara myste på (med sjalen såklart haha, kan inte tjata nog om den ;) ).

Kom hem och vad ska jag göra NUDÅ?! Mathias är och kör cross, William sover i soffan, han är inne på sin 3:e timme. Jag har hunnit vara påväg att flytta till Umeå, börja plugga, öppna ett café, börja sy barnkläder m.m. den senaste timmen, SÅ rastlös är jag. vad gör ni idag ? :)

 Detta kan bero på att jag är överutvilad. William sov hela natten, förra natten, så behövde inte amma förräns 06.30 ! Jag däremot vaknade vid 03,04,05 och  undrade varför inte han är hungrig och petade i han såklart ;)

Har beställt en mössa åt han iaf, med texten William i guld . det går ju att slösa pengar på nätet iaf, synd bara att man har så lite penki, vill någon ge mig mer :)

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

Denna underbara sjal :)

Haha kan inte sluta om bärsjalen , men det är SUPER! Hittills iaf :)
Var på storheden och handlade idag, med william i sjalen. Han var vaken först men somnade sen, väldigt nöjd.
Efetr shoppingen käkade vi på MAX och han sov i sjalen även då en stund och sen när han vaknade så var han ändå nöjd, vilket han inte brukar vara om han vaknar i vagnen om man inte tar upp han på en gång. Vi älskar sjalen ! Och den känns så stabil och bra ! Hoppas att vi är lika nöjd efter några veckor. Ska verkligen använda den flitigt så både han & jag vänjer mig !

Idag blir mitt hjärta 7 veckor !!! IIIIK, försöker verkligen ta vara på tiden, knäpper extremt mycket kort nu, känns som att man sldrig får nog :)



Annars har vi inte gjort så mycket idag.
Sara,Sven & Leo var och hälsade på. jag och sara spånade på en massa affärsplaner ;) eller drömde kanske haha :)
Sen kom även Jonna förbi och hängde. Kollade när dom filmat från hoppträningarna. Jag vill börja rida nu! Har svår abstinens :)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Bärsjal

Av med mjölkstockningen, eller nästan iallafall. Har fått 2 knölar till som är ömma men har upptäckt dom i tid tror jag :) Känner oc klämmer som en tok varje dag, för jag vill INTE uppleva denna hemska mjölkstockning en gång till !
Nu är det över iaf, men åkte istället på en dunderförkylning, eller är snorig som tusan. Aja, bättre det iallafal.

Igår var Jenny och hälsade på oss hela dagen, det var så kul ! Saknar dig gumman så mycket, kan ni inte flytta hit, pleaaaase ;) Tur att det inte är så långt till Piteå iaf !

Idag har jag varit på prommis/på stan med Sanna & Charlie. det var så trevligt :) tyckte att det blåste lite höstkallt, men det tyckte nte resten av Luleå ?! Alla gick helt sommarklädda, som att det var 25+, men det var väl inte sååå varmt ? Kanske min förkylning som spökar men Sanna tyckte oxå att det var lite kyligt.

När jag kom hem så sökte jag på blocket efter en bärsjal till min grin-olle(för det var han idag). Nu när han blivit lite större så vill han inte ligga i vagnen när han är vaken och då skriker han bara. Så investerade i en bärsjal Tricot-Slen, som jag hittade på Blocket och när jag skulle ringa på den, så kom det fram att det var min granne som sålde den :) Nära & Bra ! Så nu har jag provkört den och tror att det blir skitbra. William verkar gilla den !

Kom hem, slängde i oss lite mat. Jag åkte till Anna som bor typ 200m bort och fikade med tjejerna, W var hemma med pappa under tiden och det hade gått jättebra ! Tänkte först stanna och spela med tjejerna, men kände mig inte helt hundra, så nu ska jag lägga mig under täcket, äta godis och se en bra film, kurera mig alltså :) Och så hann jag börja sakna min plutt under denna korta tid !!  Imorn kommer Sara,Sven & Leo och hälsar på, så då vill jag vara pigg :)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Det händer grejer

Pust. Då var mjölkstockningen avklarad. Igår sa jag åt Mathias att jag tänker inte amma en dag till för det gjorde så ont och jag var så dålig, men vid 23 igår så började jag leva igen och idag har jag mått helt okej oxå. Lite ömt fortfarande, men har ingen feber någon mer iaf. Har ammat som ett psyk dom här dagarna för att bli av med den !!

Idag satt jag och funderade vad jag ska göra i veckan och inom loppet av en halvtimme var resten av veckan "aktiverad " :) Gud, jag som inte brukar planera mer än 5 min framåt :) Imorn kommer iaf Jenny och hälsar på från Piteå. Vi ska gå på stan och sväng och sen bara hänga. Det ska bli så trevligt !

william ligger och sover. Jag borde oxå gå & lägga mig för är rätt trött, men ska passa på att städa lite nu jag har fått orken tillbaka.
Låg och tittade på han nu när jag la han. han är verkligen världens finaste unge. Jag är så lycklig att han är här och förgyller vår vardag, lilla William. Det är fortfarande så overkligt att han är här och att jag är mamma ! Jag kan verkligen inte få nog av denna älskade unge :)

Mina älsklingar :)


William blev trött av all havsluft och sov faktiskt 2 av 3 nätter ,HELA natten !!


På stranden




Pappas bakgård, golfbanan :)


Vi spelade en runda. Mathias har bollen baki foten hahahaha...Gissa vem som vann?
Inte han iallafall :)


Mina syskon. Värsta semesterfirare..not ;) En liten paus från solen..


Solnedgång


Grillade på stranden en kväll


Ett försök till romantik i vår vardag ;)


Det var våran sommarsemester i år . det har varit en underbar sommar men..

Nu säger jag som Marie, välkommen hösten :)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Såja.

Vi kom hem igår från pappa. Vi har haft det helt underbart !
Nu har jag det mindre roligt. Sitter här med feber och mjölkstockning,  mår skit. Har packat in brösten under värmare,bomull,ett duntäcke och ammar typ konstant för att bli kvitt den och vid sidan om håller jag på att svettas ihjäl. 

Bilder kommer imorn från våran lilla semester  :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bye bye

Nu är vi less stan. Nu tar vi vårat pick och pack ,åker till pappa.
Sandstranden  och havet är ca 50-100m från ytterdörren :)








Kusinerna är oxå där :)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

lilla hjärtat

jag älskar dig mest i hela världen lilla William






du är underbar,lilla hjärtat



Idag har vi varit hemma hela dagen för engångsskull. Vi har haft besök av Marika&Isak och Caroline m barnen, Selma & Viktor.
Selma och mamma C hade baka imorse, så dom kom med fika, gott! ch dom hade med sig presenter ttill William, jättefina kläder från Polkadot design " Lucky dragon", en liten leksak, blommor och en STOR kartong med pojk-kläder som han fick ärva efter Viktor. Vi tackar & bockar för alla fina saker !

William var lika social sov vanligt, han sov nästan under hela tiden haha :) men han hade varit vaken hela morgonen, så han var nog lite trött i ögat :) Efetr att dom for hem sorterade jag upp W´s garderob. plockade bort en del kläder han vuxit ifrån och packade in nya, i större storlekar . han har ingen liten garderob denna lilla herre :)

Funderade på att promma in till stan någon dag, månne hur långt det är från Rutan ? Jag är kanske lite väl optimistisk, men man kan ju alltid bussa hem ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

kärlek

Senaste dagarna har vi, hela familjen, njutit av sommaren och umgåtts med våra nära & kära. Istället för kalasande så åkte vi till Haparanda. Min pappa och hans fru bjöd oss barn m respektive och barnbarn såklart, på en heldag på bastuflottan i Torneälven. Det blev en hel del badande, ringåkande, bastubad, god mat och väldigt trevligt sällskap och BRA VÄDER :) ! Vi var totalt kring 35 pers, det var jätteroligt att träffa alla och William trivdes oxå som fisken i vattnet, han sov nästan hela trippen :)

Bastuflottan 12 * 4 m (!)


Vi åkte ut en bit..


Syster*2 åker alt. flyger ring..


Min storebror åker vattenskidor utan skidor :)


Barnen fick bada i älven med pappa


Så söta när dom sitter på rad, små knattarna :)


Såhär trött v ar älsklingen när vi åkte hem, trots att han sovit nästan hela dagen :)


Det var en helt underbar dag ! Det är så sällan man träffas allihopa samtidigt och hittar på något, så det var riktigt roligt :) William har en hel drös med kusiner som vill ta hand om han nu och längtar tills han blir större så han kan vara med & leka, men såklart att han måste få ett syskon eller tre ;) att leka med här hemma oxå !

Och ingen trillade i, slog sig eller var missnöjd på något annat sätt, utan alla barnen skötte sig utmärkt och tyckte att det var riktigt roligt !



Min syster med familj kom hit igår & sov över. Vi har varit på stan/storheden hela dagen, men nu sitter dom i bilen påväg hem och vi tar det bara lugnt här hemma. Mathias & William ligger och sover i sovrummet och jag sitter här jag :) 

en liten William-uppdatering

*Han har börjat dreggla, ganska mycket tycker jag, det droppar på golvet och bubblar i munnen :)
* Han har börjat le, PÅ RIKTIGT :) En riktigt solstråle är han ,när han är på det humöret :)
*Han har sovit i sin egen säng i en hel vecka nu, inte alltid hel natt men det är för att jag ids inte lägga tillbaka han på natten, det är så mysigt när han sover mellan oss :)

Han har blivit en riktigt stor kille nu, det går så fort , men är kul när det händer saker !

Har försökt att fånga ett leende men min kamera är inte alltid nog snabb , därav bildkvalitén !

      

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()