Torsdag

Ja så jävla typiskt !
hade planerat in en mysig valborg med grillning och en prommis till majbrasan med vänner och lite fika idag med mamis+kiddos, men allt gick åt h-vete. Igår kände jag mig hängig och sov i princip igenom halva dagen och la mig kl 20-21 för natten. Det är inte likt mig ! Mådde skummo hela dagen, åt 2 rostade mackor och en halv gurka, hade förkylnings-ont-i-kroppen, frös m.m Och idag har inte min mage varit riktigt i form, jag tror på en matförgiftning ! För iförrgår när jag åt skinkmackor på kvällen fick jag jättemkt magknip + att idag hörde jag en annan som blivit matförgiftad av skinka för 2 veckor sen, så köp inte mildrökta skinkan från charken på kvantum, jag tror att den är boven ! Annars är det här världens skummaste magsjuka för att inte gå in mer på detaljer..

Nåja, här hemma är det full rulle med W. Han har ställt sig upp mot saker med bra kant redan tidigare, men iförrgår så ställde han sig upp mot en tv-bänk och nu ställer han sig mot allting , lilla hjärtat. Han har blivit duktig på att gå med lära-gå-vagnen och ratar gåstol, sparkbilen är MKT roligare att köra :) Andra tanden nere är på väg upp och en tand uppe, så lite gråt på nätterna är det och idag hade han lite feber oxå. Men i övrigt är han inne i en superbra period nu, Han skrattar mkt och har väldigt nära till skratt , surrar och verkar vara allmänt nöjd med allting. Min lilla gladskit ! :)
Man ser oxå väldigt tydligt att han vet när han gör ngting som han inte får, när han leker elektriker till exempel.
Jag brukar säga nej, det struntar han oftast i ;) men när jag ställer mig upp så vet han att jag lyfter honom därifrån, då skriker han argt innan jag ens hunnit lyfta han haha :)

Nöjdast :)




No hands :/


han dregglar ju även en aning as u can see :)

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Puma

Drift Cat Black Shoe SEK 429, Puma Kids - NELLY.COM

Jag är helt såld på dessa Puma-babyskor men 429,- kändes liiite dyrt för lilla W som inte ens går än.
Men vilken tur att jag fyndade ett par i nyskick på Arcus :D

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Small things in life

Igår när jag kom hem efter hoppträningen så kom jag hem till ett nystädat hem. Mathias (& W) hade dammsugit,skurat,dammtorkat,plockat iordning överallt. Det var så fint ! Jag blev sååå glad för var helt slut efter ridningen.
Det är såna här små saker som kan göra en så glad, iaf mig. M är duktig på att städa annars oxå, utan att jag behöver be honom, det är skönt !

-

Idag har jag varit med älskade William på 10-månaderskontroll. Shit, bara 2 månader tills han fyller 1 år ! Min bebis :)
Han väger 8095 g och är 74,5 cm lång :) Vuxit massor på längden, men inte ökat såå mkt i vikt, men han äter som en häst och är väldigt aktiv så hon sa att det är helt normalt. Det går ju uppåt :) Hon tyckte att han "pratade" jättemycket och var duktig på att gå . Hon kollade även hur han följer med med blicker efter små detaljer och det gick super ! Så han är helt perfekt, men det visste jag ju redan ;)

 Mina älsklingar. pappa kör Bobbycar och William sparkbilen :)


-
I lördags var jag på Arcus. Sålde iväg en hel del skrot och kom hem med en hel del saker.
W fick en hög med leksaker, en bobbycar, puma-dress, svarta pumaskor m.m. och jag fick ett par stövlar och en Friis & co. väska ( jag är lite beroende ;)). Jag gick + iaf trots mina inköp så det var bra !

-

Hoppträningen för Sary igår gick jättebra. Vi hoppade bana, 3 rundor och Farucco skötte sig jättebra. Några gånger i början drog han iväg efter hindret, men hoppade allt och sista gången vi hoppade bana så skötte han sig superbra. Han hoppade i samma tempo och var jätteduktig. Vi fick beröm och S tyckte att vi var ett bra team :) Han sa att han har hört så mkt om F, att han drar iväg m.m men han tycckte att han var duktig på att hoppa och att man ser att han tycker att det är roligt !
Fick även höra, precis innan jag skulle rida att Farucco hade gått omkull ganska ordentligt med ngn ryttare på intruktörshoppträningen och att han kunde vara lite osäker, men det gick bra. Han är rädd  att slå i , det känner man men det tycker jag att han alltid ha varit, kanske lite extra igår.
En mkt givande hoppträning, och hoppas att det är träning snart igen !

Jag och finaste Farucco

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

How you doing?

Åh, jag är helt färdig. Efter ett dressyr/premiärpass på Sam ute på plan i tisdags och efter ett galet hopp-pass på Farucco igår (som inte blivit hoppad på lääänge) är jag helt slut i kroppen och knoppen ! Vi hoppade dessutom "titt"hinder igår, och Farucco har nog inte sett många av dom, så det gick inte så "lätt" som vanligt, men han hoppade bra, men var EXTREMT taggad. Tränaren sa att han inte hoppat på läänge och att han hade varit jättepigg på markarbetet, så vi båda tyckte att det var lämplig att hoppa honom igår om jag ska kunna kontrollera han ngt i helgen på hoppkursen.

Idag har jag haft fikabesök här hemma på förmiddagen och på eftermiddagen var vi på ett trippel 1årskalas. Vi firade stortjejerna Klara, Tilde & Emmy. Gott fika och trevligt sällskap !
Nu när jag kom hem tog jag tag i att fixa till loppisen. Har plockat och donat och guuuud vad jag har grejer, men det värsta är nog att en hel del är fortfarande inplastade och oanvända :) Hittade en IKEApåse med diverse grejer i som jag inte packat upp och det var LÄNGE sen jag var på Ikea. Snacka om att man köper nödvändiga saker när man aldrig saknar dom ;) Har ett litet problem med kläderna bara. För det lär bli kaos om jag viker dom på bordet så min plan är att ha alla kläderna i en kartong och sätta typ en lapp 10-20kr/st, tror ni att det funkar eller har ni bättre förslag? :) 

Nu ska jag pausa och fortsätta imorgon med plockandet och packandet.

Kom & fynda på lördag !

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

27

imorse vaknade jag , 27 år gammal. Var tar åren vägen ?! 
Jag var ju nyss 18 år och hade just blivit ihop med M, jag har ju precis gått ut gymnasiet, alldeles nyligen tagit körkort...FEL, det var för 9 (!) år sen :)
Jag har bestämt mig för att inte "fira" min födelsedag ngt speciellt, inte förräns jag fyller 30. Då jäklar :)
3.0 blir temat. Fiskdamm,partyhattar,rosa,rosa,rosa,fluff,puff haha. Nej jag vet inte, det är ju LÄNGE dit, eller hur ? :)
fast jag längtar lite till festen ;)

Idag har jag + 5 andra mammor+barn varit på Leos i 3 timmar. Riktigt trevligt :)
William somnade som en stock i bilen och öppnade inte ens ögonen när jag lyfte över han till vagnen, han var helt slut av allt lekande :) Nu ska jag plocka ihop här hemma och ikväll har jag ridning :)

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

April 19, 2010

Shit vad trött jag är.. William väckte mig idag men pruttljud rätt i ansiktet. han fick sova med oss förra natten för han  var så ledsen på natten, så vi lyfte över han. I helgen har jag ari skitpigg när jag vaknat. Verkligen typ piggast i världen :) Det har jag inte varit det senaste året haha, så skönt !

På fredagen var pappa M ut på krogen, så på lördagmorgon när W vaknade så var M ganska trött :) 
Det var så underbart väder på morgonen, så jag & W tog en prommis i underbara solen ! Gud så härligt det är :)
Under dagen hann vi med att både åka och gratta  Tilde och Charlie, stora 1-åringarna ! Shit vad tiden går, men w är ju bebis än ;) Fikade gott och surrade massor :) 

Tilde & William , Klara & Charlie. Små bebisar då :)
 


 På kvällen hade jag & M lördagsmys (hemskt töntigt ord enlig mig :)), efter att W somnat. Åt goood middag och myste på :)

-

Igår var det premiärbesök på leos för hela familjen.
Ljudnivån är ju inte att leka med , men William verkade inte alls brydd om det utan tyckte att det var spännande att titta på alla busiga barn :) Vi satt i bollhavet, åkte rutchkana, fikade, var i "babyhagen" (?) m.m Kan tänka mig att på vardagar är det riktigt trevligt att sitta där när det är lugnare. Så imorn, tisdag tänkte jag och några av FL-mamis åka dit och hänga/leka/fika om ngn är sugen att hänga på ? :) Tänkte vara där strax före 11 .

 

Just det. Efter Leos svängde vi förbi Toys r us och köpte en trehjuling åt W , för han tycker att det är värdelöst att bara sitta i vagnen efter att han vaknat, den lilla rastlösa själen. Och ute vill vi vara nu när det är så härligt väder ute :) Provade en liknade hos Mia och den här blir nog poppis !

Vrålåket :)
 

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Forward

William är på bättringsvägen, eller kan nästan säga att han är frisk !
Han sov hela natten, förra natten. Han hostar någon enstaka gång, och det låter "illa" men tydligen kan hostan hålla i sig upp till fyra veckor innan den går över. Idag gav jag han ingen bricanyl då andningen låter normal igen, har gett det mot natten, så håller tummarna att han inte får ngn hostattack under natten.

Vi börjar vara ganska less på hemmalivet nu. William har ju knappt varit påverkad förutom när han hade feber och så har han varit tröttare än vanligt för att han sovit så dåligt tidigare i veckan, men det är full rulle här hemma :) Vi har lekt, varit ute en hel del för då har han knappt hostat alls och har sovit mkt bättre ute. Han har lärt sig att köra sparkbil och låter "bmmmm" . M har lärt han ! Han har blivit jätteduktig på att bygga med klossar och koncentrerar sig järnet när han ska "bygga" , typ 2-3 klossar får han på varann, men sen tycker han att det är även superroligt att riva oxå och kasta runt dom överallt. Inte så kul när man trampar på dom barfota,nej :( Han föröker klä på sig och sätter allt på huvudet, även leksaker ,sötnöt ! 

 



Haha just det han har ju lärt sig att sätta sig upp och det kan jag säga att han även gör i sömnen. Idag t ex la jag han i spjälsängen , gick in och kollade efter en stund, han satt och lekte med sin nalle. Gick in efter ytterligare en halvtimme och då satt han, dubbelvikt, höll om sin nallen och sov ! Haha, var in nyss och då sov han sittandes igen :)
Det har verkligen satt sig i huvudet det där med att sitta när han gör det i sömnen oxå :)

Det händer mkt saker i lilla kroppen och knoppen nu !

Hånglar med kylskåpet..


Min älskling



Imorn ska vi träffa några kompisar iaf , kul ! Och om ngn vill och vågar träffas nästa vecka är vi gärna på :)
Det bör inte smitta. Det står att smittorisken är störst första dagarna, och  om ett dagisbarn hade haft det så stod det på nätet att 1 dygn efter att barnet blivit feberfritt kan den gå på dagis igen, så d borde vara lugnt då W hade feber senast i onsdags :) Jag vill inte smitta ner ngn med denna hemskhet :(






Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Continue

Igår åkte vi in med William på VC.
För natten mot igår var hemsk ! När man la handen på hans rygg kände man riktigt hur det rosslade inne  i lilla kroppen och luftvägarna. Och vi fick inte han att ta Molipect, utan så fort han fick ens en droppe i munnen kräktes han för att de var så starkt och äckligt.

på VC så lyssnade läkaren på William. Hon sa att "jaa...luftrörskatarr, lindrig variant, det rosslar liiite, men ni behöver inte oroa er för lunginflammation" Inga mer mediciner iaf, för hon sa att det här är ett virus och han är såpass frisk och behöver ingen antibiotika. Skönt ! Hon skrev ut ngn medicin bara ifall han får jättetugnt att andas , men tveksamt att vi skulle börja lösa upp några tabletter i vatten och försöka få i han det. Får han jättetugnt att andas så åker vi in fort som tusan !!
Igår pratade jag med min syster som har 2 småttingar, hon gav tipset att blanda ut mollipecten med t ex glass. Sagt och gjort, yes ! W åt upp det, så det var ju smart. Varför tänkte jag inte på det tidigare :)

William har iaf varit feberfri i två dagar nu och förra natten har han sovit som en stock, skönt ! Hoppas att han börjar bli bättre nu :)

Jag skickade in igår ansökan till högskolan. Alltid i sista minuten haha, men nu är det gjort ! Hoppas att jag kommer in oxå :) 

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

sjukdom

Vilket underbart väder vi har idag ! Idaghar det passat perfa att grilla ute till lunch , men lilla hjärtat är sjuk så vill inte smitta ner någon. Det får bli spenatsoppa istället :)

Jag tror att w har det jättejobbigt med tänderna + att han åkt på en förkylning som heter duga.
Han rosslar, snorar, hostar och har feber :( tror att han har jätteont i halsen oxå, för när han hostar så gråter han en skvätt och ibland skriker han till efteråt, som att det skulle göra ont i halsen. Stackars liten ! Det skär i hjärtat när dom små är sjuk , skulle kunna ge vad som helst för att byta med han, så att han får vara frisk.
Han har fått utskrivet Bricanyl, som vi gett honom i några dagar, men som inte verkar hjälpa såå mkt, så nu väntar jag på att VC ska ringa upp så kanske vi får utskrivet ngn hostmedicin.

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Helgen

Utveckligen går framåt !!
Idag har William satt sig upp själv för första gången. Eller i sängen har han gjort det tidigare, det är väl lättare när det är mjukt, men nu gjorde han det på golvet och fleeera gånger när han kom på det. Gullunge , jag är stoltast i världen, han är så duktig:)

Igår skrev jag högskoleprovet. Fy faan haha, vilket skämt. Eller ett block gick bra, tabeller,diagram och statistik, där hade jag nästa alla rätt, men det andra gick sådär. Rättade och fick typ 0.2 lr. 0.3, kommer inte så långt på det nej , dom säger att andra gången går alltid bättre, men vi får se om det blir ngn andra gång. Man är ju rätt slut i hjärnan efter att ha skrivit en hel dag.

Efter provet åkte jag hem el rapido, lockade håret, på med lite mer spackel och tog på mig partyoutfiten. Min vän Anna fyllde 30 år. Övervägde att stanna hemma och dra täcket över huvudet, men det var klart att ville fira Anna !
Mkt trevlig fest, med en hel del flum. Hade bestämt att jag skulle åka hem när andra drog ut, men efter en helkvälls övertalning , så satt jag i taxin på väg mot Olivers. lite shake shake på dansgolvet eller kan liknas mer som en sill i en burk som åkte fram och tillbaka. Det är alltid så smockat på dansgolvet, skitjobbigt tycker jag ? (dax att gå i pension? ;))
Strax före 02 drog jag mig hemåt med Ylva under aarmen haha. Nej så full var hon inte, och  jag var i princip nykter.
Var så slut i hjärnan så blev inte ens full, men det gjorde ingenting. Imorse när jag klev upp, dammsög jag & skurade hela nedrevåningen, satt en stund i underbara solen med Ylva & gänget som hade grävt en grop i snön & satt & grillade, sen åkte jag till stallet och kikade på dressyrtävlingar. Nu har vi bara myst på här hemma och William sover för fulla muggar :)

en trevlig helg, och hoppas på att det ska vara lika underbart väder heeela veckan. Ska skotta fram uteplatsen och ta fram utemöblerna. Vad händer i veckan tjejer? Ska se om Williams slemmande blir bättre så kanske vi kan ta en grillunch ngn fin dag :)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Plus och minus

+ Förra natten sov jag från 19-07. Jag kommer ärligt inte ihåg sist jag somnade före tolvslaget. Var nog aningens trött :9
Sov även 2 timmar med W på förmiddagen idag, sköönt !

- Känns som att jag får mer och mer ont efter avflygning och känner mig extremt stel. Och har nästan mer ont på den andra sidan nu ?! Konstigt. Stelheten kanske beror på att jag sovit så mkt ;)

-

Nåja, imorn ska jag skriva högskoleprovet och på kvällen ska jag på 30-årskalas. Trevligt trevligt :)

Trevlig helg allihopa !

Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()

Bajskalas och flygtur

det är plusgrader,men var är solen? Hoppas att den hittar hit snart så vi får riktigt njuta :)

Jag & William har varit hemma mer eller mindre i två dagar. William har inte varit riktigt okej. Eller han har varit hur pigg & glad som helst men lös i magen. det började iförrgår natt/förmiddag, jag bytte jag säkert 10 blöjor, och sen så bajsade han sista gången vid 16. och igår bajsade han bara 2 gånger men löst , men idag var det normalt igen. haha värsta bajshistorien, den bjuder jag på ;) Det kanske kan vara tand nr 2 som spökar, för han har inte varit det minsta påverkad, och allt har inte kommit ut om man säger så. Han åt välling,mat m.m. som vanligt igår, han åt som en häst ! Kanske för att vi körde en lightversion på maten i förrgår , men en sak är då klart att ngn majsvälling får jag inte i han. Jag lovar,jag provade på alla sätt, men han vägrar ! Nåja vi klarade oss utan som tur var :)

Igår hade jag även hoppträning. Fick hoppa Kamira. Vi hoppade för ridskolechefen Sary, han är jätteduktig .
Vi hoppade en liten "bana".Det gick jättebra när vi hoppde kring 70 cm, tills han höjde till 90 cm , alla andra hoppade så jag täkte, va fan, vi provar. Tvekade då det var första gången jag satt på den här damen i hoppning. 
Det blev 2 stopp som var helt klart mina fel och på sista så kände jag inte ngnstans att det skulle ta stopp, så jag tog en flygtur över hindret och landade på vänster höft/ben, så nu känns det som att jag har världens fetaste lårkaka, men det syns inte så mycket haha. Tur att det gick bra iaf :)

Idag kommer Jenny hit och hänger med oss. Hon var sugen på att shoppa lite till bebben, så vi får se vad vi hittar på !

på lördag ska jag skriva högskoleprovet, är det ngn annan som ska skriva ? :)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

SMIHLAN.BLOGG.SE

Min älskade vän, finaste, galnaste, roligaste blivande tvåbarnsmamman, massor med hormoner,humor & humör ;) har skapat sig en blogg. vilken jag tror att blir otroligt rolig att följa, då jenny alltid varit en duktig skribent :)

smihlan.blogg.se

Häng med !

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Påsk 2010

Nu är vi hemma igen. SKönt ! Vi har haft det jättebra i Lappträsk, förutom att det är asdålig täckning där vad som gäller mobilen oc mobilt bredband och man är ju inte lite berode haha :) Men en välbehövlig rehad, eller ja..välbehövlig vet jag inte men vi har iaf sugit i oss en massa friskluft och haft det mysigt hela familjen ! Vi har även haft möjligheten att faktist ha barnvakt på kvällarna efter W har somnat, då Ws farmor & farfar varit hemma på kvällarna och det har vi nyttjat med att umgås med våra fina vänner, bada bastu m.m. och farmor & farfar tyckte att det bara var roligt att vara barnvakt då det inte heller träffar W så ofta, perfa :)

Påsken i bilder

Våran älskade älskling som numera kan säga MAMMA (istället för mamamama som tidigare) jättetydligt och förstår att ja, jag är mamma haha :)
Säger även PAPPA, men inte lika ofta :)


Fredag spenderade vi utomhus på prommis i vagnen och på kvällen bytte vi om till finkläder och åt påskmiddag med Ms släktingar & familj :)


Efter att barnen gått och lagt sig hade vi lite vuxentid med våra vänner.
Badade rökbastu och spelade spel. Mycket trevligt !



Lördagen spenderade vi utomhus. Åkte ut med skotrarna till Koberget där vi grillade och åkte madrass, bob m.m. 
Skitroligt ! Jag älskar ju sånt haha ! Även Williams premiärtur i skoterpulkan, mkt uppskattat :)



På lördagkväll var jag ute med tjejerna. Skitrolig kväll med karaoke på förfesten och sen utgång på sportbaren :)
No pix ;)

Söndag mådde jag helt okej. Vi åkte och hälsade på lite folk och avslutade våran 6-års förlovningsdag (shit vad tiden gåååår) med bastu hos Ms föräldrar , mer romatisk än så blev det inte :) 
Det är käääärlek det här ♥  Puss på dig världens bästa älskling och tack för att du finns ♥   


Idag, måndag fick W stanna hos farmor och farfar och jag & M + 2 kompisar åkte iväg på en skotertur som blev inte så kort. från 10-15 var vi ute och kanske grillade 1 timme av dom 5 timmarna . Kul var det, förutom att det var asmycket vatten på alla sjöar , LÄSKIGT !
Murhajärvi = Mordsjö
...kul , där körde vi över :)


--

Sammanfattningsvis har vi haft en helt underbar påsk förutom jävla pissväder !!
Men det var skönt att komma hem idag och slippa bo i en resväska :)

Jag har även kommit in i ngnslags hemsk kris, haha. Nej låter kanske värre än det är men jag krisar om det mesta nu, så nu är det p a u s ! Kanske en tidig 30-årskris vad vet jag :)


Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Glad Påsk !

sitter i lappträsk hoa Ms föräldrar och har förskt komma ut på nätet i ca 24 timmar. till slut lyckades jag :)
täckningen med det mobila nätet är den sämsta, så man blir smått frustrerad. beroende ? svårt :)

i veckan har jag träffat fl-mamisarna och kiddos . shit vad stora våra små pluttar har blivit ! :)
william har börjat åla "på riktigt" i veckan, från v-rummet till köket och lite hit och dit :)
Har jag inte pluggat ett skit då jag är klar med matten, ÄNTLIGEN ! hade mitt betygsamtal i onsdags och fick godkänt på kursen, så jävla SKÖNT ! Det har varit 5 tunga veckor , men nu har jag ma B tjohoo :)
jag har även sovit asmycket i veckan och varit trött som fan, förmodligen för att nu kan min hjärna slappna av.
och i tisdags var jag på bio med sanna & ylva, mkt trevligt :)

nu är vi hos Ms föräldrar och här kommer vi att vara hela påsken. M är på skotercrossen i Kalix för tillfället, W sover och jag ska ta och färga min gräsliga utväxt . Imorgon ska vi äta påskmiddag med en massa folk och på lördag ska jag ut i haparanda med mina älskade tjejor :) sen hoppas vi såklart på soool istället för detta pissväder så att man kan vara ute och grilla och mysa på, kanske få lite färg :)

Hoppas att ni har en mysig påsk mina vänner !

Kram.



Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()