Ett nytt år

Blir inte mkt bloggande nu haha, men jag verkar inte vara ensam om det haha.

Julen gick galant ! På julafton var vi hos min syster & hennes tre barn i Haparanda. Julen är verkligen barnens dag och det var därför vi firade med dem, för att få vara med familjen såklart och att det är sååå mkt roligare när huset är fullt i barn. De gör verkligen julen. Och William hade så skoj med sina kusiner :)
Juldagen hade vi julafton 2 hos Ms föräldrar. Det gick rätt lugnt till, mat & klappar :) På kvällen blev det utgång för mig med mina älskade vänner. träffade på en massa folk. En skitrolig kväll :)!

Jag har har varit hemma sen onsdag. M & W är kvar i Lappträsk för jag hade hoppkurs. Igår gjorde jag en ordentlig avflygning, landade med ryggen för mitt på bommen och vek mig dubbel. Alla som var där tyckte att det såg ut som att ryggen gick av, men som tur var hade jag skyddsväst och kände ingeting i ryggen. Enda jag skadade var mitt finger, tror att jag fastnade i tygeln eller ngt. Hoppade upp igen och hoppade banan, men mitt finger var inte helt ok. Efter en massa tjat från olika håll åkte jag in på jouren . Läkaren kollade även ryggen och den var ok. Mitt blå-lila finger som inte gick att böja, + att det pulserade som tusan trodde på en fraktur eller senskada. Röntgades på SuS , men det var ingen skelettskada iaf, skönt !

Jag blev less och skiter i min inplanerade 3-rättersmiddag idag. Det blev smörgåstårta istället, men det blir nog bra det med :)

Gott nytt år på er mina vänner !!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Coola killen

William skulle promt ha på sig Mejas Hello Kitty-mössa heeela tiden, samt barbapaplinnet och hörlurarna.
Ascool .

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Julafton

William & Tomten



Nu ska vi iväg på julafton 2 . God jul på er :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Allt eller inget

Det slår aldrig fel.Jag blir besatt när jag får för mig att börja med ngnting.
Nu är det Zumban. Jag fick min skivor i veckan, ÄNTLIGEN !
Jag har tränat arslet av mig. Timme efter timme. När mina kläder varit blöta av svett, har jag bytt om och fortsatt.
Det är beroendeframkallande + att jag blir lite knäpp jag jag börjar med ngnting. Det är allt eller inget.
För 2 år sen började jag springa. Jag sprang långa sträckor varje dag. Jag kunde inte sova om jag inte sprungit min runda. Sen sa ngn åt mig att det funkar inte, du måste ta en vilodag. Vad händer ? Vilan blev 2 år haha :D

Har bestämt (tror jag ;)) iaf nu att ska träna som f*n för att få koregrafin att sitta och sen blir det inte varje dag, då jag rider oxå, utan lite lagom träning ! Måste nog skriva ett schema så jag får ordning på det.

Idag bestämde jag mig att inte träna. Trodde jag ;) men jag ska bara träna en liten stund ;) 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Days

Passar på att skriva några rader när lilla sjuklingen vilar.

Känner stressen och myset inför julen smyga sig på. Jag är långt ifrån klar med alla julklappar, william har fått några men har redan fått dom då jag tycker det är så kul att leka med dom och orkar inte vänta till jul ha ha :)
i söndags när vi (eller jag, M&W var hos Ms föräldrar ;)) var på Ikea köpte jag en stor rulle med ritpapper,fingerfärg,mjukisdjur, tågbana + tillbehör, så det ska jag slå in iaf . Eller tågbanan får åka tillbaka för min granne sa att den från Ikea är inte alls bra, så det blir den från Biltema , även Brios delar passar till den .
Hämtade även mina underbara tallrikar,muggar & stekpannan från Iittala. Vilken skillnad på kvalitén, WOW !
Helt klart värt pengarna !

På jobbfronten händer det inte så mkt nytt. Jobbade 2 hela veckor, vågade knappt säga det högt. Fast på dagis säger de att WIlliam har varit väldigt frisk, och det har han från början, men nu kommer alla jäkla baciller :(
William började snora i söndags och igår hann han vara 2 timmar på dagis och sen ringde dem att han hade 38,0 och att jag skulle hämta han. Jag hinner ju aldrig se om han är "sjuk" på morgarna då han är vaken kanske 20 min innan vi åker , så det blir oftast att dagis får ringa, vilket de gör rätt snabbt. Förra natten var ett skitjobbig, mest för William såklart. Han grinade,hostade,skrek så han blev hes och så försökte vi få i han hostmedicin. Inte alltför lätt med en vansinnig karate-kid i famnen :S Men det gick och lite sömn fick vi !

Idag myser vi på här hemma. Han håller igång ena sekunden och andra sekunden så är han helt slut. Man ser att hans huvud väger 100 kg av allt snor & slem , stackars liten :(

Just det. Jag tävlade ju i lördags på en ny häst för mig, Sam, då Farre var redan tagen i två klasser.
Jag förväntade mig absolut ingenting annat utan hoppades bara på att få sitta kvar hela rundan :)
Efter att jag ridit min runda, gick jag in med hästen , plockade av grejerna och sen säger dom i högtalarna " På första plats : Jonna Valikainen - Sam " WHAAAT ? fattade ingenting haha ! Men det var kul och Frida kom 2:a m Gnisten , kul!






bild

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Family



bild

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Christmasparty

Igår var på stan en sväng m Frida & theres och shoppade lite kläder m.m till kvällens julfest m jobbet.
En mycket trevlig dag & kväll med arbetskollegor och vänner . Vi åt julbord på Kulturens hus , drack någon drink på Cleo och drog sen vidare till Olivers där vi dansade häcken av oss, skitroligt ! Väl hemma vid 04 tog jag en varm dusch och åt varma mackor och idag har jag legat i sängen till 12-tiden :)

Mathias & William åkte till L.träsk i fredags och kommer hem senare idag. Längtar ! Men det har varit riktigt skönt att bara få vara själv en helg då M har jobbat dagar,kvällar,helger den senaste tiden, så jag behövde det här.

Nu ska jag plocka ihop lite här hemma och tända det andra adventslljuset !
Ha en mysig kväll :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()