Att ge sitt liv

En historia tagen från Jennys blogg.

Hur berättar man för en sjuårig pojke att hans tvillingsyster och mamma har varit med om en svår bilolycka? Det var ingen lätt uppgift Fredriks pappa hade framför sig.

"Fredrik, det har hänt en olycka. Mamma och Cecilia har blivit påkörda av en buss och har åkt till sjukhuset. Vi får hälsa på dem nu på en gång."

De sa nästan ingenting under bilfärden, men till slut bröt Fredriks pappa tystnaden.

"Cecilia förlorade en hel del blod i olyckan, och blod behöver man ju för att leva, det vet du. Nu är det så att ni har samma sorts blod, eftersom ni är tvillingar. Kan du tänka dig att ge blod till din syster?"

Fredrik satt tyst en stund. "Kommer det att göra ont?" undrade han.

"Det känns lite grann när de sticker in nålen, men inte så mycket."

Fredrik funderade en stund till, och sa sen: "Okej, jag gör det".

När de kom till sjukhuset stod läkarteamet beredda att ta emot dem. Fredrik fick ligga på en brits bredvid sin syster, medan läkarna gjorde i ordning apparaterna. Läkarna berömde honom hela tiden för att han var så duktig och modig. Men när allt var färdigt var det som om modet svek honom.

"Kommer jag att börja dö på en gång?" frågade han medan han gjorde sitt bästa för att svälja gråten.

Det är inte så lätt för en sjuåring att veta att han inte skulle behöva ge allt sitt blod till sin syster. Men mod har ingenting med ålder att göra. Det visade Fredrik.

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Shake shake

Efter allt rumpskakande. I timmar. I dagar. I månader ? Så har mina sätesmuskler blivit som 2 klumpar så duktig som jag är på att stretcha :P Idag var jag på massage. Det får vi av jobbet. Vi får gå 14 gånger per år på massage, jäkligt skönt ! Iaf så frågade hon vad vi skulle jobba med i dag. Jag i princip skrek ut "Ruuuuummmpaaan!! " haha . Hon bara "Okej, då tar vi sätesmusklerna" Haha , det lät lite proffsigare ;) Vilken befrielse ! Det är som att jag har en ny rumpa nu haha. Hon påpekade dock att jag m å s t e stretcha. Jag ska, jag ska..

Jag har haft min Zumba-premiär. Det var askul. Jag var rätt nervös. Typ så att jag höll på att dö. Sanna gav mig lite lugnande (hälsokostpreparat), de hjälpte ! Nej, men jag slappnade av efter ett par låtar och träning ger ju färdighet eller hur ? :) Det var skitkul verkligen, och vilken kick att hålla i ett pass och ge järnet , helt underbart !
Jag ÄLSKADE det  och det var såå kul att dansa med alla :)
Jag gillar ju att utmana mig själv och det här är en utmaning !
Jag ger mig fan på att bli bättre hela tiden, jag ska ge allt !Det här innebär ju att jag har registrerat en enskild firma och fick hem papper idag att allt var ok och klart.
Tack vare Emma som hjälpte mig med allt jag inte fattade ngnting om !
Idag hämtade jag mina kort till Zumban från HS Copy, superfina!
Fick även förra veckan hem mitt Buisness card. Kändes lite flummigt haha
Men nu jävlar ska jag göra buisness ;)


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()