Sådan far, sådan son

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Konstigheter

Idag lämnade Mathias William på dagis. Det hade gått bra, han hade gnällt lite . W hade ätit frulle och lekt hur bra som helst till strax efter 09. Vid 9.30 ringde de från dagis. Snacka om att pulsen går upp ill det dubbla när man ser att "Dagis" ringer , man tänkter ju det värsta. Iaf så hade William velat sitta i famnen HELA tiden och gråtit när de satt ner han och eftersom det inte alls är likt han så ringde de och sa att någoting konstig är det nog. Han har inte feber, han är inte det minsta förkyld , inte ens småsnorig. Det var nog inte hans dag idag. När jag kom satt han i famnen några minuter och sen sprang iväg och lekte och busade. Han blev ledsen när vi skulle hem ( nuförtiden är det mer åt det hållet ;)) och hann dyka i en och annan vattenpöl och såklart i sandlådan nr han var dyngsur haha. I bilen på vägen hem somnade han, han var jätte jätte trött. Men han verkar inte "sjuk", så vi får väl se imorn.

Imorn åker jag till Sundsvall med våran utesäljare. Vi ska på bagerimässa, ska bli riktigt roligt ! Se alla nyheter och smaka på alla goda bakelser ;) Och så blir det en natt på hotell, med hotellfrulle. L O V E :)



Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Höst

Igår var vi ut med tjejerna på Olivers. Det var riktigt kul, fast jag först ville stanna hemma och typ dö i soffan haha. Var i rätt bra form när vi gick ut så inne på krogen drack jag BARA vatten . Jag är så förvånad själv att jag var så förståndig haha var hemma vid 2 tiden (!) och det var riktigt skönt att må bra och känna att man kommer att må bra även dagen efter . Är det åldern eller bara för att man är helt slut efter en arbetsvecka jag blivit såhär förståndig ? :)

Annars
är det fullt ös som vanlig med jobb,dagis,ridning,handling m.m. Nu efter 3 veckor jobbande tycker jag faktiskt att jag hinner rätt mkt när jag jobbar som jag gör, men veckorna går ju fort ! För William fortsätter det att bubbla ut en massa ord . På dagis sa dom att han surrar såå mkt att om ett halvår få det ta tillbaka växeln haha ;) Roligast är ändå när han säger öga, han låter som en riktigt 08 "öööööögaa". Och öga säger han på finska oxå ! Duktiga älskling ! På morgnarna springer han in till köket och skriker "täta täta täta tätaaa" (äta) och sen håller han på precis som att han ska fråga ngt "mamma mamma mamma" *1000 och när jag frågar vad det är, tittar han på mig och börjar ropa på ngt annat :) Det är verkligen en härlig tid nu !

Har hittat sin favvo-kanal : Animal planet. han sitter still iaf 10 min :)


I grannens vinbärsbuske. Bland de godaste han vet !


 

"Lite" IDOL-fika :) Goda prover från jobbet ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

days,weeks

Om jag tyckte att dagarna och veckorna gick fort tidigare så vet jag inte vad jag ska säga nu. Det går typ ultra-rapido !

Mathias & William har varit tors-söndag i Lappträsk hos Ms föräldrar och jag har varit hemma/jobbat. Jag har hunnit med en AW, middag med mina älskade vänner på Allstar,filmkväll m Frida,klippa&färga håret,solat,varit och sett på hopptävling,bakat m.m. Det var riktigt skönt att bara slappna av i helgen eller ja, jag var ju inte hemma så mkt men behövde inter passa några ät/sovtider och kunde bara tänka på mig själv. Tiden gick nog så fort för enda jag gjort hemma är typ sovit haha annars har jag varit i farten.

Just det. Jag och några andra av er mamis har ju bokat biljetter till Idol den 12 november , ska bli superkul ! Ska vi dra en middag/AW före ?? Någon fler som vill haka på ?

Bebis-William <3



Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

pladder

Mathias var ledig i veckan torsdag och fredag och på fredag när jag var på jobbet så ringde M att han & William skulle åka upp till Lappträsk tors-sön. Eftersom jag hade AW med jobbet och skulle jobba fredagen så stannade jag hemma. Lite egentid, fast jag saknar dem sjukt mkt ! Man ser ju varann så lite nu när jobbet,dagis m.m har kört igång. Men visst är det skönt att vila upp och unna sig själv saker ! :)

Nåja. Igår pratade jag med Ms mamma och hon säger att "vad duktig han har blivit på att prata. Han säger ju t ex klocka jättetydligt " Jag bara "VA? kan han säga klocka?" Ja. tydligen kan han det och han säger det klockrent ! Haha ja det händer mkt nu och det sprutar ut ord. På dagis säger de att han pratar HELA tiden. Man kan inte tyda allt, men det ska bli roligt att höra vad han har att säga sen.  En riktig surris :) Det känns lite sorgligt att man kommer att missa en hel del "första-gången"-grejer, men det är väl så det är. Han har även blivit riktigt duktig på att äta själv och  nu ska han bara göra just det : äta själv . Känns som att vi har kommit i en kan-själv-fas. Aningen jobbigt i vissa lägen ;)

Ska fixa här hemma lite och sen åka en sväng och aktivera mig :)

I somras

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stressigt värre

Till och börja med . HELVETE vad fort helgen går man hinner ju ingenting ! En sväng på storheden,lite lördagsmys, halva söndagen gick åt måndagsångest , men en sväng till en kompis hann vi och  att vara ute såklart. Skrämmande fort !

Förra veckan hade jag mjukstart på mitt jobb. Hade back-up av en som gått i pension, så det gick ju bra.
Idag, måndag. Jag har varit nervös för idag, för jag hade ingen back-up eller ja mina kollegor men alla har sjukt mkt att göra på måndagar som är den mest hektiska dagen. Lite halvt ringrostig slängde jag mig in i måndagsringningen som är en heffabunt. En del nya kunder, en del gamla. Förmiddagen gick väl bra, men fick inte tag på några så tänkte att ja, men det är lugnt, jag ringer igen på e.m
Min eftermiddag visade sig att gå åt h-vete. Det var det ena med det andra och massa kunder att ringa upp. Jag är väldigt stresstålig och det händer väldigt sällan att jag stressar som idag. Jag var svettig (!) och fick vääärldens huvudvärk när allt var över. Inte så kul ! Men som tur är så har jag världens mest hjälpsamma kollegor som ställer upp så det löste sig. Men det är stor skillnad att sluta 15 än att sluta 16.30. Jag har en sida med returer m.m som jag måste fixa imorn :/ Hoppas på betydligt bättre dag imorn, men nöjda kunder gör dagen bra :)

Idag har M lämnat William för första gången på dagis och det hade gått bra. William hade varit ganska mkt ledsen idag till och från. Börjat gråta mitt i leken m.m men han grät rätt mkt förra natten i sömnen och han har en tand som håller på att spricka upp så är nästan 100 att det är den som gör ont. Stackarn !

Sötungarna :)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Frulle

Min lilla kille har aldrig ätit välling på morgonen, eller ja, någon enstaka gång sen  han var 6-7 månader. Han är så pigg på morgonen och vill direkt upp och leka. Kvällsvälling åt han en period 10-12 månader. Annars har han fått gröt men nu ratar han det oxå . De har provat på dagis varje morgon att ge gröt. Olika sorter, men icke . Han äter upp de värmda hallonen de får till gröten och thats it. Så nu får han stor-pojke-frukost hemma och på dagis. Smörgås, fil&flingor,yoghurt m.m  leverpastej ÄLSKAR han :) Och han äter TOKMYCKET ! :) Han har ärvt mammas aptit ;)

Ihelg är vi solo. Pappa M har åkt till L-träsk för att hugga ner lite träd och sånt och vi myser på här hemma. Eller det blir inte så många timmar hemma för vi har en massa planer på att träffa en hel del folk. Idag börjar vi dagen med att gå på storheden med Sanna,Jonas & Charlie :) Ska bli trevligt !

Trevlig helg på er !

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ud

Ja hur går det ?
Det går bara fint.
Jag har kommit igång på jobbet. Idag var det min första riktiga dag då jag gjorde alla heldagssysslorna eller vad man ska säga. PÅ mitt jobb är måndagar och torsdagar h-vetiska då det är så mkt varor som ska iväg och kunder som ska ringas. Men det gick riktigt bra idag ! Jag hann med allt och hann hjälpa till med lite andra saker oxå :) Och trevligt nog har vi bokat in en AW med jobbet nästa fredag !

På dagis går det bara bra och bättre & bättre varje dag !
han är gladare , lämningarna går bra, han är lite ledsen men det går oftast över innan jag hunnit ut genom dörren. Han känner sig trygg med fröknarna, går och sätter sig själv i deras famn, det gjorde han inte i början utan det är ngt han börjat med för en vecka sen kanske. Svårflirtad ;) Fröknarna säger att han är väldigt medveten för sin ålder och han är väldigt tydlig med vad han vill och vad han inte vill. Han är en riktig busrumpa och klätterapa (har blitt ett X antal blåmärken senaste tiden" :/ Idag när jag klädde på han i hallen höll han på att spexa , hopade och tjoade åt sin kompis Alfred och skulle promt vänta på han innan vi gick ut. William har alltid gillat äldre barn. Alfred är 6 månader äldre William och det är som alltid att han dras till större barnen. Ute på gården ville han inte åka hem. Han skulle in till förrådet ch hämta bobbycaren för de stora barnen var ute och lekte. När jag sa att "Kom nu" vände han på klacken och ropade bestämt "NEJ" och sprang iväg haha :)

trts att jag hämtar William strax efter 15 så går timmarna sjukt fort ! Idag var jag t ex och snabbhandlade på kvantum och ändå var klockan efter 16 när vi kom hem :( Så man tar verkligen vara på tiden man får vara med sitt älskade barn.

Älskar sin saccosäck :)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()