en dag på stan

Idag har jag,Sara & Leo varit på stan hela dagen,Sanna stackarn, vågade inte följa då hon var rädd att smitta oss m magsjukebacillusker :( .. vi fikade mest m Sara & Leo, men var på stan iaf.
Kände efter igår då jag bara var hemma och vilade,  att jag ville aktivera mig idag :) Fast det var väldigt skönt och avslappnande igår kväll då jag kom på att det kanske är bra att bada badkar när man har så ont i ryggen, så tog badbomben jag fått av Emma och tappade upp ett varm härligt bad åt mig själv :)

Skitskönt, förutom att jag råkade glömma   att min kroppstemp. är ju typ 150grader, så det slutade med att jag släppte ut varmt vatten och spolade i iskallt :) haha, ofta man gör det..nej :)
Så även en film igår med Vin Diesel "The pacific" på tv, själva filmen var väl sådär, men höll mig uppe till 23,30 för han är ju såååå snygg alltså!! Dreglade som en lite bebis , haha :)

Jo, tillbaka till idag då, jag, Sara & Leo började morgonen m frukostfika på MCM, kan fika i evigheter, jajjomen, vi var där i 1,5 timme :) Vi insåg även att vilka som fikar på lördagar kl 10 på stan, yes alla barnfamiljer som redan varit vaken i flera timmar :)

Var på stan en sväng och köpte lite kläder, träffade upp Sanna på H&M, hon hade vågat sig ut en sväng :) mkt trevligt, sen fick jag ont i ryggen & Leo vart lite less på att sitta/sova i bärsjalen och vi höll på att svettas ihjäl så tog vi en fika på Mat & prat , där vi blev kvar..en lite längre stund :) Vi har nog mest fikat idag, och det har varit en riktigt skön dag, utan en massa stress & måsten.
Det man inte hinner idag, hinner man någon annan dag :)

Min shoppingrunda sluta med 1 skjort/tröja+ ett linne + underkläder åt mig själv
och såklart fick vår älskling i magen oxå lite, en klänning,ett par byxor och 2 sovpåsar till, jag älskar att köpa sovpåsar, dom känns så praktiska och så finns det så fina :) Hittade även en pyjamas/bodysuit på Doffi från lipfish som jag MÅSTE köpa när jag får mer pengar ( jag vet, det var löning nyss :) )

 
 och så en brun/vitrandig sovpåse :)

***************************************************************************
Från Lipfish MÅSTE HA :) + lite annat oxå, dom hade ju skitsöta käder så kan inte bestämma mig nu , kolla på http://www.lipfish.com/  och såklart finns ju alla modeller i olika färger oxå, ännu svårare att bestämma mig :)




Åh, jag är kär :)

Nä, su ska jag gå ner och lägga mig på soffan & invänta melodifestivalen :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

oteknisk???

hahaha, sitter & skrattar för mig själv här. Har hållt på och koppla ihop ett paket vi beställt från Telia, bredband/telefoni/tv. För engångsskull följde jag instruktionerna, för det var typ 100 sladdar & kablar, och till slut när jag tyckte att jag fått ihop det och skulle stoppa in nätverkskabeln i väggen...men vi har ju inget vägguttag?! sökte och sökte och sökte, rpovade ringa alla andra föturom Telia som förmodligen skulle idiotförklara mig men fick inte tag på någon, så svalde min stolhet och ringde till Telia..

Jag :"Hej..alltså jag håller på att koppla ihop det här paketet men har en kabel som inte har någon plats"

J: "Jaha, vilken kabel då? "
"öööm, den här som ska i väggen i nätverksuttagget.."
Han skrattar lite " men den ska gå från thompson-lådan till telefonjacket"
Jag: "ööh, jaha, vilken thompson-låda??"
Han: "den du kopplat till datorn"
Känner mig skitdum, JAG HAR JU INGEN VIT THOMPSON LÅDA!!
J:"
okej, vänta jag kollar...alltså, jag har ingen sån låda :) "
H: "Ja men det måste du ha"
J: "NÄE,jag har en grå låda och det står wan på uttaget.."
tystnad...
H: "Ja, men då har du fått fel grejer om du inte har ett stadsnät, har du det?"
J: "Jag vet inte *ler* jag bor i villa :) "
Han skrattar..
J:
"du har inget uttag i väggen? utan det går via telejacket, då ska du ha en vit thompsonlåda, så då har du fått fel grejer :)"

Jag visste att så jävla korkad kan jag inte vara om jag följt instruktionerna, så jag avslutar samtalet med att säga det och han sa, nä det är du inte :) Tack !!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

TENS-my new best friend?

efter 2 dagars frustration på VC och läkare har jag lugnat ner mig nu :) 

Efter många om och men kring min inflammation/foglossning så bokade vi in en tid hos sjukgymnasten till nästa onsdag,  för att prova ut en TENS-apparat, för att jag ska kunna fortsätta jobba som vanligt. Har ni några erfarenheter av TENS? Jag hoppas att TENS blir -my new best friend :)
 
Har googlat om den  och vad jag förstår så är det helt ofarligt under graviditet men man skulle bara köra på halva styrkan under grav. och under förlossning på MAX-styrkan . Måste säga att det känns lite läbbigt att ta på sig elektroder och få ström in i kroppen ... Ja, vi får väl se hur det känns .

Idag är jag hemma pga att jag har så ont, hade så sjukt ont igår och det blir fan inge bättre, nu har det sträckt sig till ländryggen och ljumskarna . Så ska ta det lite lugnt idag här hemma, kanske tar en lite promenad om det blir varmare, det kanske hjälper att röra på sig lite, då jag sitter still i vanliga fall. Jag får prova mig fram helt enkelt.

Sen var jag ju till BM i onsdags oxå, så här så mina värden ut :)

bebbens ♥-ljud 135 slag/min
sf-mått 24
blodtryck 115/60
vikt 60,4 kg (+10,3kg sen inskrivning)
socker 6,8
hb 120

Enligt BM så ligger jag precis rätt till i kurvan och hon tyckte alla mina värden var helt normala, jag tyckte att vikten har skenat iväg lite, men hon tyckte inte det , utan att jag växer som jag ska :) Skönt !

Sen har skutten i magen börjat få ganska bra vaken/sovrutiner :) Eller jag tror det iaf för nu under en period så har jag vaknat efter 01,00 någongång och efter 05,00 på natten, och jag gör det varje natt, sen lever den ju om i magen hela dagen oxå, ska bli spännande att se om det håller i sig hela graviditeten och även sen när den kommit ut :)

Igår åkte M iväg till Övertorneå/kalix och jobba , så var & köpte lite lösgodis och hyrde Patrik 1,5 , tyckte att den var skitbra :) Fast M brukar säga att jag har svinkass filmsmak, men det här var bra på riktigt :)

Nu ska jag betala lite räkningar & gå ner & käka frukost. Har typ värsta buffen m massa olika bröd och olika juicn, jepp. precis så ekonomiskt är jag när jag handlar. Kommer förmodligen att få kasta hälften sen för att jag inte hunnit äta/dricka upp allt :)

Ha en bra dag!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

jadu

Vecka 25 idag :) skönt att tiden går hyfsat fort, bebben sparkar som tusan och syns det utanpå oxå, förutom när jag ber någon titta då händer det absolut ingenting, typiskt. Skulle vara kul om ens M skulle kunna få se, men inte det, han får vänta :)

Idag har jag varit varm i kroppen, ni vet sådär när man inte svettas, utan är bara extremt varm och fingrarna bara svullnar till små prinskorvar och det är bara en äcklig känsla, usch. har fått ta några mini-pauser på jobbet och gå ut & svalka av mig då & då.

Idag var jag betydligt piggare än igår, var och fikade efter jobbet m Helene,Sara,Leo & Pontus. Helene åker hem till Uppsala idag, så det var trevligt att träffa henne innan, det lär ju dröja till nästa gång .
H sa en grej "hur hinner man slösa en hel lön på en månad, det har jag aldrig gjort" jag, "WHAT?!" hahaha, please lär mig oxå..hon sa att hon helt enkelt inte hinner slösa, men ?! Jag beundrar dom människor som faktiskt har kvar pengar den 25:e från förra löningen, JAG VILL OXÅ VARA EKONOMISK!!! men det är kul att vara shopaholic-slösig, hahahaha :)
Jag är hopplös.

Sen fick vi semlor av våran snälla "jobbgranne"/hyresvärd" Galären idag, så tog med dom till Henka,Marika & Isak (och Mathias var även där) så dom fick fika, själv AVSKYR jag mandelmassa , så jag åt en Max-burgare istället :) Värsta nyttot ;) men hade ju faktiskt inte ätit ngn middag .

Pratade med Marika om bebisar,klädsel,vagngrejer m.m. idag (så ovanligt då :) ) och om alla mina besvär och hon kom fram till att min kropp är inte byggd för att bli såhär stor :) och hon trodde att jag skulle ploppa tidigare än beräknat, yes :) Bara inte fööör tidigt såklart (nu kom noijan Sanna, när jag skrev sådär ;) )

Men jag tror faktiskt att den här lilla bebben kommer att vara på typ 4,5-5 kg (?!) och att den kanske kommer tidigare eller att dom sätter igång mig tidigare. Om jag inte nämt det tidigare så om jag brås på mamma, och min syster så kommer den här bebben inte att väga under 4,3 iaf, så ska ta det med BM imorn att dom måste dubbeltrippelkolla att den ryms och så, för det är jag orolig för.

Månne om de gör ett extra UL eller något då? Kan sånt gå i familjen? Typ om mamma/min syster fött bara 4,5kg+ , är det större risk att det är så för mig oxå?????
Ja, jag kan ju helt enkelt inte göra ngt annat än att lita på min BM , men det är klart man oroar sig.

Imorn är det dax för BM besök nr 3, så nu ska vi kolla järn,urin,blodprov , socker...shit sockret alltså :) äter ju typ bara bakelser & godis nu :) vi får väl se, ska iaf äta vanlig frulle istället för moccarutor ;)

Nu ska vi bada bastu, måste värma mina muskler lite, det värker så jag vet inte vad snart och bebben sprakar..just det, på revbenen, men den friska sidan iaf :)

Ja, jsut det...imorn är det LÖÖÖNING ;) och på lördag ska jag shoppa som fasiken ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

söndag

Idag har jag haft sovmorgon till kl 09,30 *wooohooo* men då har jag varit vaken typ hela natten eller jag vaknar typ 1 gång i timmen,en aning frustrerande *suck* och det är en av anledningarna till att jag går & sover typ 20,00 i vanliga fall så att jag hinner sova några timmar iaf, har en riktigt nattbebis i magen, månne om dygnsrytmen blir såhär sen när jag har ploppat oxå? Men då slipper jag ¨kliva upp till jobbet dagen efter iaf :)

Igår var jag ¨på födelsedagsfest hos Sara, det var trevligt och var faktiskt där till 22,30 ;) Det var Saras första utgång på 15 månader, ska ringa henne lite senare idag och höra hur hon mår idag , hoppas inte alltför bakis :) Träffade Helene & Pontus idag på MCM , dom mådde väl sisådär, men tyckte att dom såg helt fräscha ut :) Knäppte lite bilder under kvällen oxå :)

  

Idag kom ♥Emma ♥ och hälsade på mig, så vi for en sväng på smedjan, , köpte nya (stooora) underkläder + ett par  svarta mammastrumpisar, väldigt välbehövligt :) Hejade på Sanna på jobbet & köpte lite naturgodis, hon var lite missnöjd över att jobba helg, men snart är du ledig på heltid :) Det är så kul och se när hon jobbar, för hon är fan grymt duktig på allt som finns i den där butiken :) och så är hon ju så trevlig oxå :)

Idag blir det kycklingpastasallad till middag *gott* och så ska jag göra ett ryck och måla lite grann oxå. Det känns som att jag målar & målar men det blir aldrig färdigt, men det är för att jag måste måla typ 4 varv . Men resultatet blir ändå bra :) Måste passa på nu medans jag ännu orkar aktivera mig :)

Tjingeling :)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

godmorgon

Idag har vi tagit sovmorgon, jo faktiskt till 07,30 :) haha, vi är som värsta pensionärerna.
Satte oss i köket & fikade frukost och la oss sen i soffan och vad var jag, jo trött ?! Det är konstigt det där, varför kan man inte sova till 9,00 iaf och vara pigg sen istället ?

Messade Sanna imorse, tänkte att jag väcker henne säkert, men jag hade ett akut-ärende. Jag upptäckte igår att jag har fått första åderbråcket *iiuu* Visst försvinner det sen? Det stod så på nätet, jag började tokgrina först, för visste inte var det var , men efter ett par minuters hysteriskt googlande så hittade jag och lugnade ner mig ett snäpp iaf .

Så inatt har jag sovit med kudde under fötterna (ska tydligen hjälpa att förebygga), är svinnoijigt att jag kommer att bli blålila hela jag, men samtidigt om det försvinner sen så är det lugnt :)

Före jag blev gravid, kollade jag på alla andra gravida och tyckte att dom såg så glamourösa ut med sina vackra magar oich det tycker jag fortfarande of course !
Om jag ska vara helt ärlig trodde jag att man skulle må svinbra utan några värre krämpor (och jag är inte känslig..)  och vara fräsch dygnet runt.
Jo jag vet, värsta optimisten och det blir ju vad man gör det till oxå , men hur jag än försöker fixa mig så känner jag mig inte så fräsch ? :) Jag har finnar, svinto-hår, svullen, läcker från brösten, svettas som en gris m.m. :) 
Eller så döljer det sig under den här vackra ytan på de andra gravida, ryggont, åderbråck, svettningar,svullnader, bristningar m.m. som inte syns :) Man får ju hoppas :)

SÅ jag har kommit fram till att visst är det jättemysigt att vara gravid, ligga i sängen och känna när vår älskade lille sparkar i magen och helt klart så är alla besvär m.m. värt det här 100 gånger om,, MEN det är inte så glamouröst & smärtfritt som jag trodde, att vara gravid och många har det garanterat värre än jag.

Nu ska jag ner och göra ett försk att fixa till mig och se lite fräsch ut iaf , ska iväg ikväll på Sara´s 29-års party, det är hennes premiärutgång efter bebben, men det blir nog en tidig kväll för mig as usual :)

GRATTIS SARA PÅ 29-ÅRS DAGEN , HIPP,HIPP,HURRAAAA!!!!

Såhär fräsch var Sara som preggo ! :)

 




Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En jävla dag

upp och neeeer, upp och neeer, uppp och neeer...ungerfär så är mitt humör varje dag och idag har det varit en extrem sån dag.

Imorse när jag vaknade, så vaknade jag på rätt sida, trots att jag bara sovit typ 3 timmar *gäääsp* :) Det gick bra på jobbet, förutom att telefonoperatören har inte fortfarande fixat min telefon trots att vi felanmälde det igår och jag använder 2 saker på jobbet datorn & telefon och utan dom så är sitter jag i skiten :( Så vart väl lite irriterad, åkte hem och glömde såklart några grejer på jobbet så fick vända *SUCK* vart änne mer irriterad ...


Kom hem och skulle börja frysa in 5 kg kyckling + en massa annat, hade inga fryspåsar...nähä!!åkte till affärn, kom hem, M ligger i sovrummet, frågade han "Är du sjuk?" näe, bara trött sa han...Då brast det "JA, MEN DET ÄR JAG OXÅ!! Jag orkar inte frysa in allt jääävla skiit,handla,hänga upp tvätt och jag har så jävla ont i revbenen !!" vilket följdes av 1000L av tårar, gick och la mig i sängen och sa "jag skiter i om all jävla kyckling och fisk tinar, jag skiter i att tvätten ruttnar i maskin m.m." M sa inget utan kramade bara om mig en stund och sen var det bra :) Han känner mig ganska väl...ibland :)


Hahaha, moget va? nä, inte någonstans, men var och är så fruktansvärt trött och vad ag än gjorde så blev det bara fel.

Vi lagade mat tillsammans, frös in alla kyckling tillsammans och M hängde upp tvätten :)

Säg snälla ni, visst har ni oxå såna här dagar :)

Vi får hoppas att jag får lite mer sömn i helgen, stackars skrutten i magen som blir säkert stressad när jag är uppe i ca . 100000000 varv ibland, men får kompensera det med att ta d lugnt under kvällen :)



Love u babe <3


(På middag  hos några vänner i somras)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

stressad ?

Pust stånk stön vilken dag. Har haft full rulle på jobbet. Min jobbtelefon dog mitt på dagen som fick hoppa runt på alla andras platser för att kunna ringa mina kunder, hoppas verkligen att den fungerar imorn så att jag får sitta på min egen plats med mina egna grejer, för har en DUBBEL ringning imorn, då E är ledig.

Efetr jobbet for jag på stan en sväng, på jakt efter en present åt Sara, hittade nada åt henne , men 2 lampor + lite nyttogodis åt mig själv, M tycker jag är så onyttig med mina dagliga chokladkako på jobbet, men jag blir galen om jag inte har det, så provar nu m ett nyttigare alternativ :)

Var förbi Sanna på Life, vi surrade säkert en timme om allt & inget, helt otroligt vad mkt man har att prata om :)  det ska bli skitroligt att vara mammalediga tillsammans :) Hon hade varit på FUB och fått byta blöja på en kopia i vikt,längd,strl på en riktigt nyfödd & var förskräckt över strl på huvudet, men vem är inte det ? Jag är LIVRÄDD för att spricka, aj,aj,aj.. Fast dom känner att man märker inte det, nä, kanske inte då, men sen då ? Hur länge tar det egentligen att bli "återställd" ?

Middagen idag bestod av chicken nuggets-meny från MAX m green & garlic dip *nam* gott som tusan :) och nu ska jag lägga mig framför tv:n en stund eller kanske i sängen & hoppas på sömn eftersom igår natt vart det sömn mellan 20-01 men sen alltså, myror i HELA kroppen och ja har i princip varit vaken sen dess, så är som en jävla zombie nu alltså..

 ska bara känna lugnet, har känt mig så stressad/hispig de senaste dagarna och M säger det oxå, så ska förska varva neeeeeer, men det är då bebben vaknar i magen :) Lill-vild-skrutten :)

Emma kanske kommer hit i helgen, hoppas hoppas, saknar henne så !!




Puss & Kram

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Overall på junibebis ???

Hmm, var på Lindex idag en sväng (dåååligt, är sååå pank :) ), började fundera om vår lilla bebbe kommer att behöva ngn overall typ tunn av fleece i juni? Har ju bf 15 juni och midsommar är ju 20  juni, det kan ju vara rätt kallt på kvällen? Vad tycker ni man ska ha? Behöver man ngn ? Sara försökte guida mig, men hon får nog följa med & kika på den där från Lindex kanske?



Känns som att tiden går så jävla fort nu *swiss* så sitter vi här med världens underbaraste bebis, men har köpt typ
hälften eller typ grejer i överflöd :)

Löningshelgen blir det shopping med Sanna & Sara :) och så är vi liiika pank igen , haha.
Ska nog jobba extra 2 helger i mars på Ikea tror jag, känner att det är nog sista gångerna, fast det går ganska bra att jobba där då man rör på sig hela tiden :)

V 24  begins today ;)

    

och magen bara växer och växer .... ;)

Ha d så hörs vi, nu ska jag bada bastu *skööööönt* :)


Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Grav-soppa

Gud va trevligt det var & fika igår m Sanna, Sara och lille Leo. Vi pratade nog om allt som har med bebisar att göra och allt runt i kring graviditeten :) Var även ner på H&M en sväng , köpte 2 nya t-shirts av den längre modellen åt mig själv och ett par illcerise byxor åt lille, värsta 80-tals discobrallorna ,hahah :)

För övrigt har jag sovit PISSDÅLIGT i natt, vilken tur att jag gick & la mig 21,00 igår då *tss* ;) Var vaken mellan 00-02 inatt, bebben hade full show inne i magen och jag hade myror i heeela kroppen kändes det som, det kliade,var varmt m.m.

Idag tänkte jag svänga förbi BH en sväng, kanske Lindex oxh slösa mina sista pengar, jag håller med Sanna, hur fan ska man klara sig ekonomiskt med FP? Jo, planera mera, men om man suger på det då?

Som tur är, så istället för mig börjar det jobba en supertrevlig tjej nu i början på mars, som har jobbat här förut oxå, och hon har 2 småttingar + att hon har stekoll på allt som gäller FP m.m. så då kan jag fråga henne om jag inte fattar någonting (vilket jag inte gör ! )
Skitbra!!

jag hade ju även tänkt jobba till sista maj, men Pratade med S*2 igår och de tyckte att jag sku gå 1 mån tidigare, det låter VÄLDIGT lockande. Sen har jag ju mina problem m svanskotan + revbenen så vi får se hur länge jag kan jobba.. MM, tror att jag ska sluta i mitten på maj någonstans istället, den kan ju faktiskt komma tidigare oxå bebben , , haha, kan man ju hoppas ;)

Idag är det v 24, foton lite senare, kanske ikväll :)

Tjingeling

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

ett jävla projekt

Varför är jag så förbannat velig? Jag brukar absolut inte vara den som velar, men nu, förmodligen pga alla dessa hormoner så kan jag inte bestämma något alls ?! Jag velar om precis allting och jag brukar skrattta åt folk som är såhär veliga..Typ Frida, Emma, Mia m.fl :) Hahaha, nu är jag själv i träsket.

Imorn ska jag fika m Sanna och har funderat sen igår vad jag ska fika ? Ska jag äta buffé eller ska jag fika nå kaka och isåfall vad för kaka? Kanske en muffins? eller det vore ju gott m kladdkaka..? eller kanske ändå buffé?

Tror ni att jag håller på att bli helt knäpp i hela huvudet *SUCK SUCK SUCK* ocha jag KAN INTE  bara bestämma mig !!

Vilka världsproblem jag har  ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sömntuta

Igår vart det en lugn kväll, åt gott & såg melodifestivalen och vid 22 låg jag i sängen :) M stannade uppe en stund & såg på tv och kom & sov sen..

Vaknade idag vid 8 , vi låg i sängen och pratade om allt möjligt, hur vi ska göra om i badrummet, om bebben såklart och hur vi tror att vi kommer att bli som föräldrar :) Frågade M vad han är som mest "rädd" för? Ingenting, svarade han.,man får ta det som det kommer.. Men jag tänker hur vet man om bebben är hungrig, det ska bytas blöja, har ont i magen när den är ledsen? får väl prova med allt i början & sen lär mig sig nog?

Snart i 7 :e månaden, låter helt sjukt, det var ju nyss jag plussade känns det som :) Fast det är bara bra att tiden går fort , för det känns ändå som att det är lääänge kvar .

M sa idag " Det är snart man blir pappa" och så log han :) Han kommer att bli en super-pappa :)
ocj jag en överbeskyddande hönsmamma? :) Förmodligen..

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Love

Hej hopp, idag är det lördag, skööönt !!

Fast är lite trött, förra natten var ganska händelsrik , vaknade till mina läckande bröst 2 gånger *suck*, vaknade till mitt snarkande (jo, det kan man tydligen göra ) och fortsatte halvsova sen men kunde inte ,för jag snarkar så sjuukt högt !!
Har inte gjort det förut och jag tror att jag gör det bara när jag sover på rygg, det blir väl tugnt att andas eller ngt, men nu förstår jag vad M menar när han gnäller HAHAHA.. tycker att det är lite kul & hemskt samtidigt =) Jag låter som en liten gris :)

Sen har jag nu, i en veckas tid vaknat mellan 02,50-03,10 (inte en minut fel) VARJE natt, av att jag är tvungen att gå på toa och sen börjar lilla vilden att leva om i magen så att man inte kan sova. Förra natten så kände jag jättetydligt på magen när den vände och vred på sig hur länge som helst, det var så mysigt , lill-skrutten :)

Förutom allt det här så drömmer jag ju jättemkt, förra natten var jag i Thailand och sku uppträda med min vän Jenny på en rockkonsert med en barnlåt(?) som jag aldrig hört förr, men Jenny sa att den var jättekänd, den gick typ "Hej hopp, nu ska vi i skogen & plocka bär hej hopp.." HAHAHAHAHAHA..va jag skrattade när jag vaknade :)

Annars så har allt varit rätt normalt, det är på nätterna det händer, inte konstigt att man är trött på morgonen.

Idag är det ju alla hjärtansdag, och vi är ju ganska så oromantiska bägge två, fast jag hade faktiskt köpt ett kort & en chokladask (som jag snart ätit upp ) , men M hade tydligen hört på radio att det är den sämsta presenten för det visar verkligen att man inte ansträngt sig ett dugg för att hitta ngt spec :) Han blev ändå glad eftersom jag köpt det, då har jag ansträngt mig , haha :)

M gjorde iaf ordning en supergod frukost, det var mysigt att äta tillsammans för engångs skull. Sen röjde jag lite i bebbes rum , åkte till kronan och slängde allt skrot,var till Flugger köpte lite mer färg och sen har jag målat heeela dagen, det blir skitbra när det är färdigt, men det är ett tag dit. Bebben kommer att få ett underbart barnrum m målningar m.m. Hoppas att det blir så bra som vi tänkt oss :)

Ska gå ner & måla andra varvet nu och sen ska vi äta gooood middag m kött,gratäng,sallad,vitlöksbröd m.m. , bada bastu och ligga i soffan & se tv och sen gå och lägga oss i renbäddäd säng , det låter väl trevligt :)

Ha en super duper underbar alla hjärtansdag mina vänner, STOR KRAM TILL ER ALLA =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Förbannat oxå

Kom in  på Internet igår hemma iaf, men sen när jag sku in  på bloggen och skriva lite + lägga ut bilder så står det bara ERRRRROOOOOORRRR...jävla skit..

Nytt försök ikväll då :)

Har iaf tagit bort min hårförlängning, ska färga håret idag, målat hemma så förhoppningsvis blir jag klar under helgen, ätit en massa godis och andra onyttigheter :) Inte så mkt mer,..
Insett att det är många veckor  kvar till juni...hur länge som helst, men tiden går :)

Nu ska jag sätta igång & jobba =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Min dator ...

hemma har fått fnatt så vi får se om jag kan fixa det *suck*

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Var tar navelsträngen vägen..

... när man föder barn och de klipper av den, det undrade jag & Sanna igår :)

Någon har lurat mig/blivit lurad eller så har jag sett på Alien;) att när bebben kommer och de klipper av navelsträngen så åker den in igen (?) , jo, det sa jag åt Sanna och så satt vi äcklade över det halva fikat =) Hahahahaha...
Sannas version var oxå rolig, att dom typ drar ut den , HAHAHAHAHA =)

Men de kommer ju tydligen sen med moderkakan enligt min syster ?! eller?

Fan va jag har garvat åt det här idag alltså, men hur fan ska man veta ?

Jo, precis, var & fikade med Sanna  igår och vi tjattrade & skrattade i över 2 timmar, gud vilken härlig tjej alltså =) 
Det är så härligt och "ventilera" med någon som går igenom samma sak & är lika noijig som jag över allt & inget.
 Och så pratade vi om saker som man egentligen "inte får prata om" utan att glo snett på varann :)

Ser framemot många fikastunder med den här tjejen :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

teletubbies-what?

Åh, va mätt jag är, åt verkligen en stadig frukost,som jag nuförtiden gör VARJE morgon =)
De senaste 15 åren har jag typ aldrig ätit frukost, men skulle jag inte klara mig utan .

Helgen är snart slut, en stackars söndag kvar av denna vecka. Är det bara jag som tycker att veckorna går fort?
Känns som att det är helg mest hela tiden... och måndag, =)
 
Skrev precis ett inlägg, som försvann någonstans *suck* Så såhär blir det idag..

I helgen har jag skottat snö *10000, städat typ halva huset, varit barnvakt åt Isak då H åkt in för blindtarmen och inte hunnit så mkt mer. Är hemma nu en sväng och tvättar typ en maskin, ska tillbaka & vakta Isak snart igen, käka middag m Isak & Marika och sen kanske basta om vi hinner. Har konstaterat att om man är barn kan man aldrig få nog av dessa 4 små Teletubbies, har sett det ett X antal gånger i helgen och ja, jag tycker nog mer om Lotta och Nalle Puh, ni vet såna vanliga barnprogram ;) fast dom här 4 tjocka tubbisarna lär nog barnen någonting. får vi hoppas :)

Mathias kommer nog hem imorn *thank god* är less på att skotta all denna jävla snö + att vara själv, så det ska bli riktigt skönt nu när han kommer min älskling :)

Bebben har varit vaken en hel del i helgen och har nog kommit på några bra namn oxå =) men som vanligt så är inte jag & M överens,haha :)

Hejs svejs

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

bebisar i ett akvarium

Hahaha, sitter & skrattar för mig själv här ännu oxå om förra nattens dröm, snacka om att man är psyk :)
En kort version , det jag skrev till Sanna:

Vattnet gick, det typ sprutade ut så jag tuppade av, dom plockade ut tvillingar från min mage, 2 små killar, som dom satte i ett runt akvarium, typ sånt man kan ha guldfiskar i och där simmade dom. BM skulle stoppa tillbaka dom sen när dom var färdigutvecklade. Hela min mage försvann, så imorse var jag tvungen att känna att den fanns kvar =) Kollade på fl-kliniken igår, kan ha någonting m det att göra , haha :) helt psyk :)

Hahhahahaha, tycker nu att det är skitkul juh :) Sen drömde jag även att toaletten var typ vid vägen där man ställer soptunnan när den ska tömmas, ja, där satt jag & gjorde mina behov utan en dörr och grannarna körde fram & tillbaka & heja på mig medans jag satt där och skämdes ihjäl :) hahaha, heeeelt sjuuukt =)

Ringde idag till M och berättade och han hade väldigt svårt att hålla sig för skratt, jag asgarvade, sen frågade jag "vad gör du?" , han " Sitter & fikar " och så var det helt tyst i bakgryunden, hoppas att de inte hörde allt :) hihi..

Får se vad det blir för äventyr inatt då !

Idag har jag varit på stan en sväng, köpte Bronze powder, är så sjukt blek och sen var jag förbi Sanna på Life och köpte järntabletter, det känns som att allt är bättre än Fexim *blää*. Vi surrade en stund, sen kom Sara, Leo & Pontus och vi for iväg & fikade på MCM eller vad det nu heter. Det var väldigt trevligt.

Mindre trevligt var det när jag kom hem i den här stormen, det hade drivit SJUKT mkt snö på gården, så fick skotta, men skottade typ halva så jag atr mig ut imorn. Ska nog skriva ett litet "brev" till min traktor-granne om han skulle idas skotta m traktorn imorn för en slant kanske :). Det känns som att svanskotan sprängs snart eller ngt, och M kommer ju först nästa vecka..åh, tycker han kan komma nu, det här börjar blir riktigt tråkigt att vara ensam hemma *suck*

Nu ska jag gå ner & göra mig varma mackor & dricka te *NAM*

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Inspiration barnrum

Googlade "ispiration barnrum" och gud va jag fick inspiration och motivation att göra saker från bla  www.styleroom.se  :)
Jag anser att barn ska ha ett rum med färger, det här var t ex  skitläckert http://www.styleroom.se/album/2405 enligt min mening =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mmm

Var till läkarn i tisdags uti min svanskota: infektion/inflammation eller foglossning *suck*
Ska fixa en sittring till jobbet, för jag tänker inte gå hemma & vara sjukskriven och funkar inte sittringen skulle vi prova med kortisonspruta (AAAAAJJJ) så hoppas att det blir bra eller iaf att jag kan fortsätta jobba så länge som möjligt.
Men ridförbud blev det, som jag misstänkte oxå.

Sen på e.m. var jag till massören och frågade henne vad det kunde vara när jag har så ont revbenen och hon sa att jag sitter JÄTTEsnett och bebisen trycker, men skulle ändra min arbetställning, HUR DÅ? jag sitter/står ju bara vid min datorn...som vanligt :) jaja, vi får se, jag överlever det iaf :)

Idag har jag ont i huvudet, målade en hel del igår så kanske kan bero på det, så det blir nog ingen målning idag för min del.

Nu har jag klagat färdigt =) men förhoppningsvis blir det bättre (men ser inte så hoppfullt ut enl läkarn , kuuul ;) )

Idag ska jag bada bastu, äta nå gott & bara chilla (=sova) känns som att tröttheten börjar komma tillbaka igen.
Imorn ska jag fika m Sara & lille Leo , längtar redan känner att jag är fikasugen som tusan :) och på måndag m Sanna .
, kul :)

Bebben & magen växer SUPER-fort nu, har gott upp..TADAAA 7 kg redan sen inkrivningen och 10 kg om man räknar från att jag blev gravid, ska bli spännande att se hur jag blir av med allt sen, haha :) Får nog damma av löparskorna sen :)

NU är vi här


Graviditetsvecka 22


De flesta förstföderskor känner nu fosterrörelser och graviditeten blir mer verklig.

Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 grams, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.

fetal development at 22 weeksRedan nu finns tandämnen i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina
första tänder.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt - räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade)
flytningar.

· Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt - även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer. 








 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

hur hann jag med?

Pusts, nu kan jag andas igen :) känner mig levande efter helgen, så en snabb sammanfattning då

Lördag, projektdag nr 1:
*Vaknade hos Minna vid 08,00, Lite pussel & lek m Kim & fixa till sig till stan *Shoppade heeela dagen, allt från köpcentrat till Ikea, där jag träffade Sanna&Jonas för första gången live  =), dom var hur gulliga som helst! *Åkte till MInna & fixade till ti festen, kramades med en massa goda vänner som kände och klämde på min big mage, åkte vid 20 till Emma, vi snurrade runt på stan & snacka skit, var på husesyn hos Maria och till slut åkte jag till syrran & surrade m pappa & hans fru och sooooovv, kl 01-02 någong var jag i säng och ska jag säga en rolig sak, under dagen ringde bla min bror och sa om jag inte skulle komma & hälsa på, ja,självklart, men imorgon...

Söndag då, projektdag nr 2

Vaknade hos syrran, sov ända till 10 *wohoo*, åkte m pappa till hans gamla förråd som han skulle tömma och plockade m lite grejer, åkte till min bror+familj & fika, sen ringde mamma, åkte till henne & käka lunch och kollade på gamla foton då hon var gravid, fan va snygga babykläder det fanns förut, synd att hon inte sparat men vi är ju 5 barn så :), sen efter det åkte jag till Jenny&Kai i Nikkala mätte & ritade upp deras kök, hann precis färdigt till 16,30 då jag skulle vara hos min andra syster och plocka upp henne för hon sku åka me till Kallax, till slut, ja jag tog mig hem och nu är jag uppe i ungefär 1000varv =)
jo, glömde, Mathias föräldrar ringde mig nyss och sa "vi såg dig inte i helgen", nä för jag har knappt haft tid att träffa ens min familj eller andas för den delen , nu är jag trött :/


MEN trots all stress & hets, har jag träffat mina nära & kära och haft en VÄLDIGT trevlig helg, vet som inte vad jag skulle ha gjort annars, suttit här hemma helt ensam,nu när M är borta ? nej tack !

Skrutten i magen har varit med på många ställen i helgen, hon har nog sovit gott hela dagarna, för hon har varit vaken hela nätterna, vår lilla älskling :) M är så söt när han ringer och frågar "är hon vaken?" oj, vilken skillnad det kommer att vara när han kommer hem igen, han får oxå känna henne händer/fötter =)


Kollade precis på Tradera hur det gått för min Ipod som jag lagt ut, fick hela 738 kr för den =) För en sak jag inte ens använder blev jag liite rikare iaf  :)


Ha d bra =)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()