Bring it on

Imorgon är det första riktiga dagisdagen. Imorgon är det min första jobbdag. Idag är det sista dagen som mammaledig med William.

Eller det lär väl bli lite föräldraledig vid jul och så . GUD vad jag saknar William redan ! Nu har det gått toppen på dagis. Han har ätit,sovit, varit glad och varit ledsen en liten stund vid lämning men knappt innan jag hunnit ut genom dörre så har han slutat gråta. Så det är skönt. Och det ska faktiskt bli roligt att börja jobba oxå. Jag trivs bra på mitt jobb, så på så sätt känns det inte jobbigt att gå tillbaka, men visst blir det mindre tid med älskade ungen, men vardagen kommer ju ngngång . Om inte annat så ska det bli skönt att få en vanlig lön !

Idag har vi haft besök hela dagen. Först av Marika och Isak och strac efter de for hem kom Mia & Tilde. Mkt trevligt ! När Mia och Tilde skulle åka så skulle W vara hela tiden i Mias famn och grät när jag tog han och Tilde satt i min famn och ville inte gå haha, tokiga ungar :) Det är så kul att se nu att de kan leka tillsammans mkt bättre. William har blivit tuffare och gråter inte för det minsta och Tilde har blivit en stortjej och slutat med sina tjuvnyp på William :)

Isak, som är 3,5 år är Williams idol. Han följer Isak överallt och härmar allt han gör och faktiskt tvärtom oxå. Isak dras med på Williams saker som att klättra på bord och sånt lämpligt ;) Igår när vi var på IKEA så ropade William på Isak "IIIAAAA" och sprang efter och Isak sa lite småirriterat " William kallar mig för IDA hela tiden " hahaha

Hoppas allt är bra med er alla ! Ska försöka uppdatera under veckan, men lär ju vara DÖDSTRÖTT eftet jobbet :)

Mina älsklingar

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lite av varje

Igår hade William ledigt från dagis så vi åkte till Leos med Mia&Tilde,Camilla&Leo och Jonas&Charlie. Mkt trevligt och barnen uppskattade det :)





Efter Leos styrde vi bilen mot Piteå. William slocknade som en stock och sov 2 timmar
Hälsade på Jenny&Loui och var på Hansens barn och fyndade ett par innetofflor och en MOLO-tröja på rea !

Fina Loui <3


Idag har William varit  på dagis. Lämningen gick bra. Han var ledsen men det hade gått över inom 5 min. Han matstrejkade ju hela förra veckan men idag var det andra bullar! Han hade ätit upp salladen (som de får före maten) och två(!) portioner mat, SUPERBRA ! Sen hade han sovit två timmar, ätit mellis och var ute när jag kom och hämtade han. Världens gladaste <3

Stora killen :)


Var även förbi jobbet idag. Gick igenom några mail och hade fått mina arbetstider så jag kommer att jobba må-torsdag 8-15 och fredag 8-14,30 (sommartid slutar jag tidigare) och så ledig självklart kvällar och helger så det känns riktigt bra !!

Nu ska vi åka på Leos 2-årskalas :)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Fortsättning

William är fortfarande ledsen vid lämning, men det kommer han nog att vara. Enligt fröknarna så går det över fort så det är skönt ! Han har provat äta nu i 3 dagar. Första dagen en sked, igår inget och idag 3 skedar och en halv banan. Det går väl sådär.
Han har även sovit igår och idag. Igår hade det tagit ett tag att få han att sova men när han väl hade somnat så sov han 1 h 40 min och idag hade han lagt sig på en gång, somnat och sov 2 hela timmar. Så det funkar toppen iaf !! Han har varit jätteglad när han har vaknat . Igår , när han sov första gången så sov han bredvid lilla Gabriel. Kikade in när W hade vaknat och han satt på sin madrass och kollade förvånat när Gabbe låg och sov , ungefär som att vad gör han här ? haha . Sötis !

Idag var alla ute när vi kom så jag tog på William västen och satte han i sandlådan. Han älskar verkligen sand ! Så skönt nu när de börjar kunna vara ute . Det var dock askallt imorse och frågade fröknarna om jag skulle ta med skaloverallen imorgon och det tyckte dom. Nu är det höst !



Var förbi jobbet en sväng oxå igår och kommer nog att ändra att  jag börjar 08 istället för 07.30 för avd öppnar först 07.30 och annars måste jag lämna han på en annan avdelning i en kvart och det kändes onödigt. Öppnade även min mail på jobbet och hade fått några stycken sen förra året. 6217 stycken för att vara exakt *pust* :)

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Bakslag

Ja, nu har William knäckt koden som dom säger på dagis. Han vet nu att jag faktiskt går och lämnar han.

Igår var han supertrött när jag lämnade han vid 9 på dagis. han blev ledsen och efter ca 1 timme ringde dom och bad mig hämta han för han hade varit i princip otröstlig. Not so funny ! Det sved ordentligt i mammahjärtat att se min lilla älskling  med jättesvullna röda ögon ,veta att han gråtit sen jag gick och säkert saknat mig massor . han hade blivit tyst när fröken han frågat om de skulle gå ut och klätt på han, så de stod ute och väntade på mig. Han somnade nästan innan jag ens hann spänna fast han i bilstolen, snyftade ännu i sömnen första halvtimmen och sov 1,5 timme. han hade nog lite att ta igen efter vårat fifflande med rutiner då vi var på kräftskiva på lördagkväll och lät han vara vaken till 22  . Inte så smart :/  
Eftersom de sa första dagen att de ger ingen tutte på dagarna såhade jag inte lämnat någon men när jag hämtade W så bad den andra fröken att komma med några så att det finns.

Idag gick det mkt bättre. Lämnade han, han blev ledsen men ringde dit efter 10 min och då var han glad igen. De hade försökt få han att äta lunch men det hade inte gått så bra. En sked hade de fått i han, men det kan ha göra med att han åt så sjukt mkt frukost, nästan 2 stora portioner gröt, så imorgon får han bara en så han är hungrig till lunch :) Imorn ska han även prova att sova, så det blir spännande !

Igår var vi även och firade 1-åringen Elmer. William vaktar mig hela tiden och kommer och kollar med jämna,täta mellanrum att jag är kvar. Stackarn är rädd att bli lämnad. Det är inte lätt att vara liten !
Idag hängde jag hos Camilla och Leo under tiden W var på dagis. Vi fikade i solen och busade med Leo. Känns tråkigt att man inte kommer att ha tid att hänga någon mer som förr :( Men vi får ha dates på kvällar och helger ;)

Nu skajag slappa i soffan efter ett svettigt ridpass och en prommis med Ylva efter ridningen. Hurtigt va ? ;) För att vara jag , JA !

Tränar på att gå med gummistövlar. Till slut gick det riktigt bra men i börjar skrek han åt mig och pekade på stövlarna , att jag skulle ta av dom haha. Älskade unge !

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Continue

Inskolningen fortsätter.
William fick leka i ateljen idag där de fyllde upp en stor balja med vatten som han och hans kompis Gabriel fick leka i.
Vatten är ju en av favoriterna då där lekte dom lääänge. Sen, eftesom de gått så bra senaste dagarna tyckte fröknarna ( och vi) att vi kunde redan gå ifrån idag en 20 min. Så när William satt i fåtöljen som han fullkomligt älskar (måste inhandla en sån) så gick jag och mathias och sa att "nu går mamma&pappa, men vi kommer på ett tag och hämtar dig"  gav en puss & kram och sa hejdå. William satt kvar och sa "ejhåå" och fortsatte leka. När vi kom tillbaka blev han glad och det hade gått jättebra . Han hade gått runt ett varv och kikat, förmodligen för att det blev rätt tyst, men hade inte "sagt" ngnting. Imorn ska vi gå ifrån en längre stund så vi får se om det går lika bra ! Imorn kommer Klara oxå och röjer med killarna, KUL !
Men man känner att "inskolningen" av föräldrarna börjar när man ska lämna dem ;)

Fick ett samtal nyss från BB då min vän ringde och frågade om jag ville komma och hälsa på dom idag. Vad tror ni att jag svarade ? ;) JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!! Gud så mysigt det ska bli att snosa på lillis :)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Förlossning och dagis

Igår spenderade jag nästan hela dagen och kvällen på förlossningen med en vän till mig. Hon hade skickat hem sin sambo till deras andra dotter då hon gått med värkar i flera dagar utan resultat. Det gjorde verkligen såå fruktansvärt ont i mig att se henne ha så sjukt ont utan att kunna göra ngt mer än att finnas där och stryka på ryggen. Att hon blev akutsnittad sist gjorde ju inte saken lättare utan under varje värk så drog det i snittet så tårarna rann och hela lilla hon skakade. Men efter en morfinspruta fick hon det lite lättare och då kom hennes sambo dit och jag åkte hem.
Idag kom hon. Den lilla envisa tösen. kl 19.20 efter en snabb förlossning när det väl satte igång !

Igår tänkte jag några gånger ALDRIG mer, men sen så tänkte jag vad man får i slutändan och blev sugen på en till.
Det är så otroooligt underbart med barn ! 

Våran lilla knodd här hemma har avklarat två dagar på dagis. Vi har varit från 9.30-11 bägge dagarna och det går såå bra ! Han är knappt brydd om oss och idag gick han iväg på en gång och vi satt kvar i matsalen när han var i rummet bredvid och lekte med fröken. Jag tänkte (hoppades ;)) att han skulle komma rätt snart då han inte alls såg oss, men det dröjde ca 40 min innan han gick genom matsalen och sa "hej" och fortsatte vidare till ett annat rum haha :) Det kommer förmodligen att bli bakslag och jobbigare när man lämnar han men nu går det jätte JÄTTE bra och det känns bra. Känner mig trygg med hans fröknar :) På torsdag ska vi gå iväg till p-rummet ca 15 min och säga hejdå på riktigt, gå ut genom ytterdörren så vi får väl se om trenden håller i sig !

Nu ska jag fortsätta med rensingen av ja, hela hemmet !

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dagisstart

Packar lilla ryggsäcken, märker kläder, provar gummistövlar och ska strax iväg och handla nya nappar och ett paket blöjor till dagis. Imorgon börjar "allvaret" . Williams första inskolningsdag.

I fredags var vi på dagisintroduktionen från ca 9-11. William var aningens avvaktande första halvtimmen men sen röjde han som aldrig förr. Det var typ det roligaste stället han varit på ! Han fröknar och dagiskompisar var hur gulliga som helst och lokalerna är nya, fina och fräscha ! Det är William och en annan lite pojke som börjar imrogn och sen kommer Klara på torsdag. De kommer att vara 3 st 2-3 veckor innan resten av barnen droppar in och det känns riktigt bra. De kommer att få mkt tid med fröknarna och lära känna dom , och de lär känna barnen. Jag tror att W kommer att trivas jättebra på dagis, det är nog jag som inte klarar mig och kommer att sakna ihjäl mig, men samtidigt så kommer ju vardagen ngngång och nu är den här så det är bara att ta tag i det !

Min bebis ♥





BTW om ngn är intresserad så har jag några overaller till salu. 

En turkos MOLO lurvoverall strl 80, fint skick !
En  blå MOLO babyvinteroverall strl 68, i mycket fint skick , som ny !
En brun POP vinteroverall+ mössa strl 74 , i mycket fint skick !
En helt ny brun FIX vinteroverall strl 80  

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Semester

Först av allt : TUSEN TACK för en supertrevlig grillkväll !! Gud så roligt det var :)

Just det. Vi är på semester nu hos min pappa & hans fru i Kalajoki.
Det är så sjukt fint här ! Lååånga sandstränder, långgrund badstrand, sanddyner mitt på havet som man kan gå på, inte en sten i vattnet & glasklart vatten. HELT underbart och det bästa att allt är 50-100meter från ytterdörren ;) ! I söndags när vi kom och igår har det varit varmt, men idag är det lite kyligare så vi tänkte eventuellt åka och bada på äventyrsbadet här och efter det ska jag, Mathias, lillebror & pappa fara och spela golf en runda . Vi är ute heeela dagarna, äter alla mål ute och när det har kommit en regnskur har vi suttit inne i inglasningen. William trivs som fisken i vattnet. Han älskar all sand och vattnet . han badar i poolen, i hinken , ja allt han kommer åt med vatten ;)

Imorn bär det av hemåt, för måste fixa en massa inför dagisstarten på måndag (!). Och första träffen är nu på fredag , då vi bara ska träffa pedagogerna m.m. Ang dagiskläder/grejer ligger jag väl inte så bra till nej, så det blir en del shoppande till helgen ! Pratade med Mathias faster som har precis gått i pension, men jobbat på förskolor i Luleå typ hela sitt liv i Luleå. Hon gav en massa värdefulla tips och svar på alla mina 1000 frågor. T ex att jag inte ska köpa Reima Tec-overall för det går inte att torka i torksåp ( Det blir nog en POP ). Ofodrade stövlar m ullsockar, för om fodrade stövlar blir blöta så tar det länge innan de torkar, Kuoma-skor är absolut det bästa på vintern m.m.
Skönt med lite info, trots att man hört massor av andra som har /haft barn på dagis men man är ju nybörjare på det här ;)
Nej, nu ska jag gå ut och njuta av solen som är framme ! Hoppas att allt är bra med er och så ses vi snart ! Kram .

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()