4 månader

William är 4 månader idag & jag har varit mamma i 4 månader. Känns helt sjukt att för 4 månader sedan vid den här tiden hade jag en halvtimmegammal William på bröstet, lilla skrutten :) Dom här 4 månanderna har varit den absolut bästa tiden i mitt liv. Jag kunde inte vara lyckligare.

Jag älskar dig mer än någonting annat mitt hjärta ♥







--

Idag var vi då på 4 månaderskollen.

6250 g , 66 cm

Långeman :) Allt såg bra ut :)
Vi hade även matinfo. Fast vi har tjuv-börjat m smakisar. Han har fått gröt-smakisar i 5 dagar med en klick katrinplommonpure och det har varit en hit ! Idag fick han prova majspuré , den var en riktig hit !! :) Han gapar stort och det slinker ner fort som attan :)

Han har även vänt sig idag från rygg till mage,så nu snurrar han åt båda hållen . men jag stod men ryggen mot så jag missade :( Han blir dock förbannad när han försöker vända i princip hela tiden men lyckas som sagt inte hela tiden och rullar tillbaka, det är ingen hit !

--

Imorgon är planen att gå på babysången i Rutan kl 10.
11.30 kommer bland annat mina fl-mammor till oss och fikar. Kul, det var länge sen jag träffade dom !
Sen ska jag iväg till stallet & rida när Mathias kommer hem, så imorn är det fullspäckat schema , trevligt !

Nu ska jag mumsa i mig några nybakta muffins och fortsätta se Roast på Berns :)

Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()

Tick Tack

Nu är det vintertid som förmodligen märks i alla hem. vår lilla William somnade för natten 18.19. Det blir tidig morgon imorgon. Han brukar somna vid 19.30-20 (vilket klockan nu "egentligen" är ) och hoppades på att kunna hålla han vaken en stund till men det var i princip omöjligt. Han var så trött så hans ögon var helt röda och ögonlocken såg ut att väga 100 kg, lilla älsklingen. Så det är klart att han får sova, jag får helt enkelt kliva upp tidigare :)

Har bakat kärleksmums och sitter och mumsar i mig en (eller två ) :P Som att jag behöver mer fika haha , ööh not :) Men det är ju för gott ! Jag älskar fika , ska nog baka lite bullar oxå :)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Fynd

Idag har jag varit på Arcus och fyndat. Och fynda, det gjorde jag i mängder haha :) Bland annat en hoppgunga, en gung-älg,leksaker m.m. Efter mässan gick jag & Marika en sväng på storheden och åt en välförtjänt middag på MAX :) Shit vad slut jag var . Trodde att mina armar,ben och huvudet skulle lossna efteråt !

Kom hem & W testade hoppgungan. Han verkade gilla den, BRA !
Imorgon blir det nog en chilldag. Ska nog baka Ingelas kärleksmums , ja :D
Stort +++++ för dubbelglasyr :)

På måndag är mitt hjärta 4 (!) månader !

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

update

Piteå-Jenny har ju varit hos oss från igår till idag. Igår när Jenny kom så drog vid iväg på diverse affärer och när vi var färdiga, var bilen ungefär lika full som efter en IKEA-tripp, alltså proppfull och plånkan var tom :). Jenny inspirerade mig och hjälpte mig att planera mitt blivande dressingroom/walk-in-closet. Vi har ju ett sovrum på övervåningen som står tomt, och det blir ju perfa till att förverkliga min dröm !

Det blir en massa hyllor,förvaringsboxar,klädstänger,snygga galgar,en "kristall-krona" (eller ngn annan snygg lampa),sminkbord m.m. Och det bästa av allt, en "Rya"-heltäckningsmatta, så det är varmt och mysigt att gå barfota :) Åh jag längtar att det ska bli färdigt ,men det är en hel del som ska göras. + att nu ska vi göra om även badrummet uppe. Så det blir nytt badrum/bastu, dressingroom, "relax" där uppe. Lite lyx i vardagen :) Sen måste jag ju klart köpa en massa nya, fina kläder att sätta på mina hyllor ;P Om man ändå skulle ha råd med att förnya garderoben helt, men det kommer aldrig att hända :)

Idag mötte jag upp Mia&Tilde på Flugger. Vi köpte lite färg och drog sen vidare till storheden. Bytte en matta på Rusta, tog en sväng på Maxi och Jysk och sen hem. orkade inte laga ngn middag idag, så hämtade oxfilepasta från Pastabacken. Gudomligt gott och åt tills jag var sprängfärdig :)

Den här låten poppade jag i bilen på vägen hem. En perfa allt-i-allo låt ! köra bil,sminka sig,vakna upp till m.m. man blir glad av den !


Imorgon blir det fika hos Camilla, trevligt !

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Wow!

Idag när jag & Jenny satt och åt frulle så sa jag åt Jenny att jag lägger William på magen en stund . Efter några minuter så hips vips, från ingenstans så vände han från mage till rygg !! Var ju tvungen att testa det en gång till och han gjorde det en gång till fast åt andra hållet ! Min lilla älskling . Jag är så stolt över dig hjärtat och älskar dig sååå mycket !

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hållning

Igår när jag var och red konstaterade jag att jag måste träna,träna,träna och träna ännu mer. Jag satt och skumpade ihopsäckad,för långa tyglar,skänklarma flaxade..ja det såg nog lika hemskt ut som det kändes :) Jag har så jävla kass hållning/sits. Jag nu har noll muskler i magen / ryggen, vilket medför att jag säckar ihop. Och inte lite utan blir typ dubbelvikt för att jag inte orkar räta på mig. Jobbigt !

Idag
kommer världens bästa Jenny och hon ska sova över oxå, så ikväll blir det myskväll. Nu under dagen är vi isolerade i Rutan till lunch iaf för bilen är på Däckia och får sig nya vinterdäck.

God morgon !

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

växis

I helgen har vi haft massor med besök både lördag och söndag. Trevligt !
I lördags var vi även till stallet . Vi, Mia&Tilde, Frida och Johanna & Moa satt vid ett bord i fiket och kollade på klubbtävling i hoppning. Jag blev såå sugen. Kanske någongång i framtiden !

Idag har vi varit på växis. Det var riktigt trevligt med alla mamis & barn ! Skönt att aktivera sig , tyckte både jag & William . Efter det åkte vi hem. Tanken var att baka,men det blev inge bak. Det blev en lite power-nap och mys istället :) Nu ska jag se vad vi ska laga för middag idag, man kan ju inte leva på frukost klockan runt :) Och idag ska vi äta middag tillsammans. Mathias är faktiskt hemma, skönt !

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

friday

Fredag igen ! Veckorna går så fort alltså .

Idag gick jag och William och gnällde på varann hela förmiddagen, vi är less på att vara hemma. Så då åkte vi till Mia & Tilde och snorade ;) Vi fikade Pepparkaks-Ballerina & julmust, GOTT! Förstår ni att det är jul om typ 8 veckor va ? ! 
Barnen lekte. William var som en annan bebis där, han var nog oxå lite less hemmet. Skrattade och tjoade åt Tildes babygym och åt Tilde. Dom höll varan i händerna, stoppade händerna i varandras mun. William tyckte att det var skitkul och skrattade åt Tilde :D han skrattade till och med när Tilde omedvetet delade ut några kickar haha. Han blir härdad ! Sötnosarna !
Tilde blir 6 månader idag . Grattis Tilde!

Jag fick en "Tack-för-lånet-av-vagnen"-present av Tilde och Mia. Ni är så gulliga och hade verkligen inte behövt ! Fick iaf en jättefin "Världens bästa mamma"-mugg och 60% choklad (riven) på burk som det är meningen att göra varm mjölkchoklad av, men det går alldeles utmärkt att äta de med sked oxå haha :D

Sen var vi på kvantum och handlade lite smått och gott innan vi drog ocss hem till pappa som fixade tacos till middag. Sov middag, vaknade. Mathias var försvunnen, han är & jobbar. William sover. Så det är jag njuter av julmusten och ser Idol !

Imorn ska vi till stallet och se klubbtävlingar i hoppning , trevligt ! Och på eftermiddagen får vi besök av Jeanette,Marcus & Axel :)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Såja, biiiildBOMB !

Då var det dax för en update.

De senaste dagarna har jag varit & ridit, det gick åt jättedåligt om ngn vill veta och fick en fet räknign på 3200 :), men står även i kö för hoppgruppen, så då blir det en 500 kr mer i månaden. Helt klart värt det tycker jag ! 

Emma har varit och hälsat på. William tyckte hon var hur rolig som helst :) Vi var och käkade lunch på Waldorf. Emma var på Forex och växlade in några utländska pengar som hon fått och hoppas det på att bli ens lite rikare. De var värda 20 kr :)

jag & Mathias hann se 1 av 3 filmer jag hyrt innan det skulle lämnas tillbaka. Det blev en dyr film ;) William har snorat litervis, men det börjar bli bättre efter en massa koksaltlösning !  Jag har storstäda kyl och frys och slängt kilosvis med förmodligen ätbar mat, men inget gott . Såklart innan M kom hem, han hade hängt mig om han visste hur mkt jag slängt. Men nu har vi varit och storhandlat ny & fräsch mat , GILLA !

Jag har sovit en dålig och en bra natt. Iförrgår snorade W så mkt så knappt han kunde sova, så ta med näsfridan på natten oxå. Det gillade han inte , han är så trött på nätterna, men vem är inte det.. Förra natten var MKT bättre men jag fick söva han i bärsjalen efter att han hunnit bli såååååå övertrött. Han sov från 22 till 06 utan att vakna en endaste gång ! Sen har vi varit och på prommis bägge dagar och  sugit i oss lite frisk luft :)

Det var det !

Sen ang. virkade conversen i förra inlägget. Har hört mig för med Karin och hon tar emot beställningar. SÅ hojta om någon vill beställa . 150 pix paret och finns en massa olika färger att välja mella. Men även hon har ju en småtting så leveranstiden kan vara någon vecka :)

Tömde min mobil på foton idag. Här är några foton och ja, jag har glömt att man måste putsa linsen ibland :)

alldeles nyfödd, lilla älsklingen :)


BB


Hjärtat :)







Tiden går sååå fort :)

Några till då ;)


Soppa


Lampan i sovrummet 105 cm i diameter :)


Mathias var modell för en dag när han var liten :)

Preggo-jag

Utbildning på jobbet: Hur man styckar en halv) gris  (okej inte världens roligaste foto men jag var tvungen att fota !)


Sanna & Jonas lilla Charlie, alldeles färsk :)


man fotar allt möjligt då med mobilen !

Nu slutar jag snart blir jag väl portad :)



Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

Converse

Såna här virkade "converse" har jag beställt av Karin, en av fl-mammorna. Hon är grymt duktig och gör jättefina grejer ! Dom här blir nog sköna för W nu till vintern. Visst är dom söta ? :)

Permalink Allmänt Kommentarer (10) Trackbacks ()

Rutan

Igår blev det oxå en prommis i byn. Vi tog en "ny" väg .Det var jättemysig sväng, mestadels efter en jättebra skogsväg och det passade perfa för Ylva hade med deras hund oxå, så han fick springa av sig. Jag trivs verkligen bra i Rutvik. Det är som lite utanför men ändå så tar det bara 10 min in till stan, helt perfekt.

Idag har vi bara varit hemma. har städat & plockat och sovit med w ;) ska stooorstäda idag när m kommer hem, för hör och häpna, han ska NTE jobba ikväll ! Så skönt :) Han har ju jobbat typ måndag-söndag 24/7 den senaste månaden . Inte riktigt , men inte långt ifrån.

Snart får jag besök av Jonna, så ska ta & fixa lite kaffe. Sen blir det en prommis tror jag :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

SÖNDAG

GÄSP vad trött jag är. Fick igår ett städryck vid 23 , inte så bra ! rensade i "räkning"/huspapper m.m skåpet och klockan var efter 01 innan jag var i säng. William vaknade vid 07 så det var väl helt okej ändå. han somnade vid 19 igår. Men efter att vi varit upp en stund på morgonen så gick vi och la oss igen och nu när vi klev upp är jag stendöd. Men det är bara att rycka upp sig :)

Igår var jag på lååååångpromenad med vår granne Ylva och hennes son Alvin ca 5 månader. Störtskön tjej ! Vi tänkte gå en sväng idag oxå men vi får se hur det lir med det. Jag och William nyser & snorar om varannat. Konstig förkylning. Han verkar må jättebra ändå och är hur pigg som helst och jag oxå, förutom att jag är sjukt tung i huvudet. Och han är inte sååå snorig att det skulle störa han i sömnen eller ngt. Några bra tips för dom små i förkylningstider eller är det bara att vänta ut ?

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

lördag

mmm va gott jag har sovit. eller hela familjen tror jag. William somnade för andra kvällen i rad väldigt tidigt för natten. 18.30 la jag ner han i sängen och sen har han vaknat vid 00 för mat och vid 03 och sen 06 tyckte han att vi skulle kliva upp. Mathias klev upp med han och jag sov vidare till 09 :D

Nu har M åkt & jobbat och blir borta hela dagen. Ikväll ska han & några polare till han se fotboll hemma hos oss. tror fan att jag oxå ska se fotbollen. Det är ju sverige-danmark :)

Ska nog ta och  äta lite frulle och fundera vad vi ska göra. är lite snorig och har liiiite ont i halsen, så typiskt nu när w har blivit av med snoret, så smittar jag säkert ner han igen . Ut i friska luften kanske ?

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Tröttmössan

Igår var jag ju orolig att William inte skulle sova hela natten då han sov från 17.30-21. Men det har gått hur bra som helst. Han somnade om vid 22, åt 03 och vaknade 07 !

Inatt var jag trött när W skulle äta. Skulle blanda en flaska, men jag glömde en viktig detalj. Att skruva fast botten. Men ojdå, mamma-tröttast-på-jorden haha . Så när jag lyfte på flaskan rann all vatten ut på köksbänken hahahha. Gud vad jag skrattade :)

William bli 14 veckor idag, eller 3,5 månad , lilla hjärtat .
Han växer så det knakar och utvecklingen går framåt :) Han tar tag i allting man stoppar framför han. han sliter i kläder,täcken,kuddar,mitt hår m.m. På skötbordet får inte sakerna längre vara ifred, han drar i allting sötnosen . I babysittern får jag spänna fast han, för han korvar sig så han nästan trillar ur eller så hamnar huvudet där rumpan ska vara, så han är VÄLDIGT rörlig. Tur att vi har köpt bumbon, den är suverän och har trivs jättebra i den :) Förra veckn ville han vända sig på sidan hela tiden, nu har han slutat med det och gör det någon  enstaka gång bara ? Kanske han blev less när armen var i vägen och han inte kom runt. Det kommer väl :)

Idag har vi en hemmadag än så länge. Tänkte tvätta bort tvättberget och gå egenom hans kläder en gång till, kanske tradera ngt .

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

äckel päckel

Torsdagkväll och William sover sen 3(!)timmar tillbaka. Tror att han somnade för natten, men det gör inget för han har sovit så dåligt under dagen och han BRUKAR sova hela natten ändå, men det blir nog tidig morgon imorgon.

Idag har vi spenderat dagen eller e.m. med Sanna&Charlie. Vi mötte upp dom vid shopping, shoppade lite på H&M och strosade iväg till Sanna sen. Surrade,fikade,surrade lite till,lekte m kidsen. Riktigt trevligt var det ! helt sjukt hur man kan bara surra surra surra i timmar utan att få slut på samtalsämnen eller att det blir tråkigt :) Vi packade ungarna i vagnarna. Tog en sväng på Coop i stan och en snabbis på hemmakväll där jag hyrde 3 förhoppningsvis bra filmer ;)

Väl hemma var det middagsdax. Jag åt lasagne-rester och Mathias åt blodpudding. Alltså finns det någon rätt som överhuvudtaget ens VÄGRAR att smaka och en maträtt som jag HATAR är just blodpuddig. Usch säger jag bara!! När jag gick lågstadiet tvingade fröknarna mig att äta äckel j-vla blodpudding som var flera cm tjock . Försökte verkligen att dölja smaken med 3 kg lingonsylt men det gick inte..åååh fick rysningar idag av bara lukten :/ Vilka trauman man kan få haha ;) Mathias påpekade att William måste ju lära sig att äta blodpudding för det är ju nyttigt, men då får pappa M ta den biten för jag klarar inte ens av att steka äckel-puddingen :) BLÄH!

Nu efter middagen bakade jag Sofias goda strassburgare. det var faktiskt ganska lätt. Dom blev inte så snygga (läs:apfula) men förhoppningsvis goda =)

F I K A - time :)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Onsdag

Dagen började med massage idag. Vi "försov" oss eller massagen börjar ju kl 10 så vi hann, men jag hade inte ställt ngn väckarklocka då in kära son brukar vakna vid 07-tiden men idag sov han till 08. Lika trött som en klubbad säl begav vi oss mot stan i ösregnet. Brr vad kallt det var! Plockade upp Mia och Tildus efter vägen ;)

Med en skrikande William i baksätet skulle jag parkera,backa in i en ficka i nedförsbacke , jag är inte så duktig på det, nej, så det "råkade" backa på bilen baki, men oj bara :) Som tur var så hade den bilen en  jätte stötfångare så ingen skada skedd :) Och istället för massagegrejer hade jag tagit min påse med stallbyxor, BRA JOBBAT återigen ! Men det löste sig :)

Efter massagen begav jag mig till Brändön på mammafika hos Sofia & Ludde. Många mammor och mkt trevligt och verkligen supergott fika ! Väl hemma så har vi inte gjort så mkt. Sovit middag, lekt och myst . Nu sover killarna och jag har rensat lite i Williams garderob. Alltså jag har ju problem (som förmodligen många andra mammor :)) Han har så sjuuuuukt mkt kläder ! Jag hade verkligen behövt ett bord på arcus-loppisen för allt kan man inte spara, hur gärna man än vill det.

Ni som har fler barn, har ni sparat mkt kläder och får man verkligen användning för dom igen? Jag tänker som att man vill köpa nytt sen? Det kommer ju så mkt fint hela tiden, haha :)
Nej, jag ska nog göra en "Soppa" och kränga iväg för 10kr/plagget .

Nu tänkte jag faktiskt gå & sova. Före 00.

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

Världens finaste lilla älskling

Chillar i bumbon :)





W har hittat sina fötter :)





-

Annars rullar allt på som vanligt. Har även denna vecka gjort en matlista och handlat därefter
Den här veckan ska vi äta

Idag: Lasagne m sallad
Onsdag: Kycklingwok/gryta m ris
torsdag : Soppa
Fredag: kött och klyftpotatis m tillbehör

Vad äter ni ? Behöver inspiration till nästa vecka :)

Igår var vi hos Mia&tilde och fikade. Linda & emmy var oxå där, väldigt trevligt och GOD fika, mums!
Imorn är det babymassage sista gången. Det har verkligen varit givande att gå på ! Spec magmassagen har fungerat jättebra på William. Efter massagen imorn ska vi åka ut till Sofia i Brändön och fika med en massa mamis. Det blir trevligt !!

Resten av veckan är blanco, kanske tar en sväng till stan eller ngt. Måste lämna igen ngn tröja och så kanske jag passar på och ta en prommis runt sjön eller ngt ? Kanske ska vi ta en sväng på second hand Sanna? ;)

Nu ska jag bara slappa efter bastun. Har varit till stallet och ridit idag, skönt det var att aktivera sig !

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bumbo

Idag ska hjärtat få en bumbo av världens bästa pappa :)

Klicka för att stänga fönster

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Vaccinering gick bra igår. Han skrek såklart, det är ju inge trevligt att bli stucken i låret stackarn.. men det gick ju över på en gång sen. Han har inte haft några "biverkningar" av sprutan utan har varit sitt glada jag hela tiden och sovit som en stock, skönt ! Vi sover ju numera till ca kl 10 :) jag klagar inte. Är ju en nattuggla. går typ alltid och lägger mig efter 00, så det är skönt att sova lite längre .

Igår kväll var jag med Sanna & Mia på shoppings kvällsöppet. Vi var alla utan barn, tänkte att nu jäklar ska jag passa på faktiskt att prova kläder och shoppa. Vad kom jag ut med? Absolut ingenting hahaha! jag säger såhär, att sen jag fick barn har jag inte provat kläder i en provhytt. Fy fan vilken ångest det var , suck ! Måste nog börja rida 5 dagar i veckan ;)

Idag har vi bara tagit det lugnt och myst på morgonen. Han är så underbar lilla hjärtat. Världens finaste. han sover sin f.m. nap nu så ska passa på och göra mig iordning . Ut på stan och köpa födelsedagspresent och försöka hitta ngt fint (igen!), för imorgon ska jag på lite fest. Ska bli kul att göra sig lite fin !

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

vaccination

Idag är det dax för Williams 3-månaders vaccin. Hoppas att allt går bra. Jag har förberett mig på att han kommer nog att skrika som tusan(iofs så somnade han när dom tog PKU på BB) men jag hoppas att han slipper febern efteråt och andra tråkiga saker .

Kom mig i säng kl 02(!) igår. W vaknade typ vid 3 för mat, somnade och vaknade igen vid 06. Åt,bajsade och hann bli pigg, medans jag var typ stendöd. Men efter en stunds nappinstoppning somnade han om (före eller efter mig, det är oklart :) ) och så vaknade vi ngt piggare vid 10 *sköööönt* ! Nu sover lillemannen igen . Han håller sina "tider" jättebra när vi är hemma. Han äter, är vaken & leker 1,5timme, sover 1 timme, vaknar och sen är det dax för mat igen :) Skönt när man börjar få lite rutin !

Nu ska jag tömma kaminen  för idag kommer sotaren !

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()