BUS

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Recept på världens godaste bullar

Förra veckan var jag & Frida hos våran kära vän Sara och fikade. Hon hade baka lussebullar/saffransbullar och det var de godaste bullar jag någonsin har ätit (och frida) :) Ska baka i helgen och delar med mig av receptet :)

Deg:
200 g smör, rumstempererat
5 dl mjölk, fingervarm
50 g jäst för söta degar
2 dl socker
1 g saffran
½ tsk salt
13-14 dl mjöl

Värm mjölken till fingervarm, lös upp jästen i denna. Tillsätt övriga ingredienser, inklusive saffran (stött med sockerbit i mortel). Blanda även i smöret, som alltså ska vara rumstempererat och inte smält. Knåda till en smidig deg. Sätt på jäsning typ 1 h. Baka sen ut som bullar genom att kavla ut halva degen åt gången och tillsätt fyllning (½ på varje deghalva):

Fyllning:
200 g mandelmassa, riven
100 g vit choklad, riven
50 g rumstempererat smör

(om man vill kan man sätta lite extra strösocker också, med tanke på övriga fyllningen kan man nog överleva utan dock:))
Rulla ihop och skär som vanliga vetebullar, sätt i formar. Sätt igång ugnen på 200-225 grader. Låt jäsa 30-40 min.
Pensla med ägg och pärlsocker, kör in i ugnen 8-10 minuter (i min ugn snarare 8 än 10 minuter). Ät och njut!

--

Förövrigt så är vi hemma idag, igen. Förde William på dagis imse och vid 9.30 ringer de från dagis att William har spytt :(
Nu är kl snart 15, William har ätit en stor portion lunch, en clementin och en smörgås ?
på dagis spydde han i samband med att han hoppade i den röda "pölen med händerna/magen före som jag förstod och det kanske var därför han spydde om han landade på mage direkt efter grötfrukost ? Hur som helst så hoppas vi på det bästa och isolerar oss :)

Har shoppat på iittala Outlet. Prioriterade om lite och köpte 8 st flata tallrikar, djuptallrikar och assietter av den serien jag ville ha, vi får väl bygga på mer sen. Handlade även stekpannan och muggarna, mer hade jag inte råd med haha ;)
Trevlig första advent ! Snart är det jul :) 

Enkla, fina, tåliga, vita :)

iittala Arabia Arctica Dinner Plate - Click to enlarge

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Iittala

Min kära syster jobbar som butiksinredare på Iittala Outlet och den här veckan är det SUPERBRA priser för medlemmar .

Några till såna här stora muggar får flytta in :)


Kanske utöka min Marimekko-kollektion men några till skålar...



En stekpanna. Hackman Matador, tydligen en ny, fräsig sak som går att flambera i,wooohooo :)
Det är väl bara lite sprit och en tändare som krävs haha ;)
Hackman - Matador Stekpanna - 28 cm i gruppen Kök, Glas & Porslin / Kok- & Stekkärl / Hackman - Matador hos GrantRum AB (032-145761)


några Kivi-lyktor till kanske :)
 

en skål ..



och sen är vi sugen på att köpa en Artica-servis (helt vit), för den håller typ hela livet, men det blir ganska dyrt även med fast det är billigare och nu i juletider så kan man inte slösa alltför mkt ;)

Ja, som ni förstår så ska jag bestämma mig ikväll för vad som får flytta in, shoppelishop :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

VAB

Jävla baciller !
Förra veckan var jag hemma ons-fre för William var sjuk (och jag oxå) Då hostade han som en tok.
Idag ringde de vid 9.45 från dagis och sa at William hade feber, så jag åkte och hämtade han och blir förmodligen hemma i 1-2 dagar till. Alltså har jag jobbat 4 av 10  dagar på två veckor om jag blir hemma torsdag-fredag. Självklart går det inte att göra ngt åt det och det är jättesynd om william som åker på allt skit :( Stackars lillhjärtat !

Det blir och kommer att vara jag som måste ta all VAB då M har eget och de har så mkt jobb så han kan inte vara hemma.
Mor- och farföräldrar + syskon 13-40 mil bort så vi är inte bortskämda med barnvakt heller.
Sen går det både VKS och vattkoppor på stora skolan som är bredvid dagiset så känns ju aningens jobbigt ja ..
Men man får tar det som det kommer och hoppas att William bygger upp ett jäkla immunförsvar nu ;)

Var tvungen att klaga lite ;) Men ska se det positiva i hela äter W som en häst (lunchen idag : 6 köttbullar + makarner = hela min matlåda ;) ) och dricker mkt och så hinner jag plocka fram julen ;)



Följde cattis tips och handla billigt Nanooks vinterhandskar m dragkedja åt W och såg att Elodie details och Sobea har en massa fint nu på kampanj på Campadre ! En grym sida :)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Shopping

Nu blev det mkt roligare att träna ;)


 
bild

NIKE WMNS AIR MAX TRAINER ESSENTIAL WHITE  / PINK

bild

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

LEDIGHET

Idag är vi hemma pga av att dagis har stängt. Fast jag ringde FK och så jag vabbat ons-tors och skulle vara ledig idag egentigen, men eftersom W fortfarande är småsjuk så får jag vabba. Har även fixat in för min ledighet under jul, så jag kommer att vara ledig 24/12-9/1 såååå skönt !! Mathias jobbar asmkt just nu , men det är mkt för att han ska kunna vara ledig under julen han med. Ska bli så mysigt !

Annars tränar jag zumba för fullt här hemma och min favvolåt för tillfället är Shakiras-Loca . Känner mig mkt mjukare i höfterna och det är såå kul !Tyvärr så är det försenad leverans på DVD-skivorna men jag hoppas att de kommer snart!

Blev toksugen att gå ut ikväll, bara sådär , så vi får se om jag tar mig så långt eller om det blir soffläge :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

killbaciller

Jag har åkt på riktiga kill-förkylnings-baciller ;) Iförrgår fick jag så ont i halsen så att jag ville gråta varje gång jag skulle svälja. Frossa,huvudvärk eller värk i varje kroppsdel. FY FAN ! Överlevde natten på en hel massa Alvedon och dubbla täcken. Åkte på jobbet, trodde allvarligt att jag skulle dö haha. På dagen gick det helt bra ändå, förutom att jag hade noll energi, men igårkväll fick jag igen det :( Stackars killar om de känner såhär varje gång de är förkylda ;)
Så idag är vi hemma. Mest för att william har fått hosta och har hostat som en tok inatt. Vi har ätit frukost,lekt och myst massor i soffan och edat i kaminen , bara myst på. Har precis lagt w på lunchvilan, hoppas att han kan sova trots hostan, ska slänga mig i soffan och vila en stund jag oxå..

Fick även ett samtal idag från Barnomsorgen att William har fått plats på Rutviks förskola nu efter jul. Jag hade hoppats på hösten 2011 , men hon sa att även om vi väljer att börja på hösten så är vi garanterad en plats då William står först i kön och det finns ingen syskonförtur någon mer. Den platsen kommer jag att begära skriftligt ifall vi väljer hösten så att det inte blir något strul sen. Så ska fundera men det lutar mot hösten, då det har börjat gå så bra på Munkeberg så vill gärna ha kvar han en termin till.

Beslutsångest.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En julklapp i förskott

William fick en julkapp i förskott. Ett litet kök (röda detaljerna är ljusgrå) med tillbehör.
Orkar inte vänta till julen så monterade upp den imorse haha. William blev glad och älskade hällen som låter och blinkar :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Update

Aaah jag hänger inte alls med. Veckorna bara springer iväg !

En liten snabb-update.
Nu är jag färdigutbildad Zumba-instruktör :D Det var verkligen JÄTTE roligt ! Känns inte som att man tränar utan man dansar och har kul ! Jag gillar inte alls gym och sånt tråkigt , men det här var kul !
Och grymt bra och effektiv träning, det känner man efteråt. Trust me !
Jag tränar här hemma och planen är att börja hålla pass i någon bra lokal efter jul/nyår och då hoppas jag att ni vill träna med mig !

Nyblivna Zumbainstruktörer :)


William har fått första fläskläppen . Han hade dragit en rejäl vurpa på dagis och slagit munnen. Alla tänder är i behåll och en rapport är skriven om det blir ngt med tänderna i framtiden. det hoppas vi verkligen att det inte blir det ! Han verkar inte störd av det på ngt sätt iaf.

Imorgon ska jag med tjejerna och ha en trevlig fredagskväll. Först blir det mat och vin och sen Idol (rocktema) på det. Ska bli så skoj att träffa alla igen !!
Jay, Olle, Andreas, Minnah, Elin, Linnea Foto: TV4

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

ZUMBA

är så sjukt roligt alltså !! Idag var det mitt första pass ever och efter passet var slut så kände jag bara "Neeej, jag vill träna meer " Lätt beroendeframkallade ;) Åh, vad roligt det ska bli att zumba hela helgen :D

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()