Jävla korv

Igår var det rått och kallt ute.
Det fick jag känna på så att mina läppar blev blåa. Så mkt frös jag.
Min fd chef från Korvgubben ringde tidigare i veckan och frågade om jag kunde jobba på lördag, och jag tackade jag.
Han ringde precis när William var som mest missnöjd och jag hörde typ "du ska vara på köpmantorget..korvvagn..banker..10.30..arbetskläder" William skrek i andra örat.
Jag kom till stan, bytte om till arbetskläder och gick till köpmantorget.
Det stod framme en liten jäkla korvvagn utanför länsförsäkringar som hade invigning och ett vindskydd m tak fick jag, tack ! Så där stod jag, från 10.30-15 och delade ut GRATIS varmkorv. Alltså folk är ju som gaaaaaaaaaaaalna när ngt är gratis !! Kön var aplång heeeela tiden, vissa giriga köade 5 gånger, vissa ville ha en korv till sin hund, vissa ville ha flera osv. :/ 700 jävla korvar senare, KRAMP i handen och frusen som aldrig förr, gick jag in på Länsföräkringar en snabbis och värmde mig. Fy fan säger jag bara . Nåja man överlever ju och fick ju betalt, men jag hade faaan förjänat minst dubbelt ;) Dom på länsförsäkringar är ju typ gulligast och när jag skulle gå kom dom med en stor på med kanelbullar !

Mathias & William hade åkt till Lappträsk, till Ms föräldrar, med Ms bror och Ws kusin Isak. M var med i en fisketävling, William oxå. Farmor och farfar hade köpt ett startkort åt W så han var med i lotteriet och han vann !
W hade väntat med farmor och farfar på land medans M fiskade :)
Dom hade haft det jättemysigt och är kvar där än och kommer hem imorgon eller W kommer med hans farmor och farfar, för jag har abstinens ;)  M stannar där uppe och jobbar ett par dagen.

Så idag, morsdag, har jag vaknat rätt tidigt men klev upp 12.30(!) åt supersmarriga kanelbullar till frukost och lite godis. Åkte till storheden en sväng, shoppade åt W, var förbi på Fridas jobb, plockade upp Sanna, vi shoppade bla billiga blöjor på kvantum och for och solade en snabbis efteråt. Nu sitter jag med färg i håret och har målat tånaglarna, sett Gossip girl...Egentidlyx ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

11 månader

Min älskade gladskit blir 1 år om 1(!) månad :)

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

Tisdag

Åh så härligt med regn. Jag njuter av att se någorlunda normal ut och idag har jag inte ens satt ögondroppar !
Jag trodde att pollen var typ över i fredags, såååå fel jag hade ! Helgen + igår har varit de värsta dagarna. Fy fan !
Men nu är det kanske klart, hoppas jag. Om så är fallet så komsi komsi solen :)

Förra veckan på Gultzaudden


Vi har haft en helmysig och trevlig helg ! William och M har varit ute och bla klippt gräsmattan, rivit ut golvet i lekstugan m.m. W klippte gräsmattan med pappa M i 1 ½ timme , han verkligen äääälskar att åka med !
Jag har varit inne lördag & söndag, men i fredags var vi hos Aludden på dagen och jag åkte tillbaka även lite senare på kvällen. Vi grillade och drack lite vin med Emma,Mia,Pia och Jonas . Mkt tevligt ! När jag kom hem satt Ylva,Mathias,Henka och Steffe ute i kvällsolen på vår uteplats, så vi fortsatte kvällen ytterligare några timmar, en aning ont i huvudet på lördag, jäkla Ylva ;)

Trevliga gänget :)


Vi myser på här hemma. William är inne i en mysperiod nu och ska kramas och pussas och söger "aaaaaaa" varje gång han goas, lilla sötisen ! Det är sååå mysigt ! Sen ska han vara i famnen typ hela tiden, oxå mysigt men man får inte gjort speciellt mkt ;) Han andra framtand uppe har spruckit fram och även en till tand bredvid den andra tanden där uppe har spruckit fram, typ förra natten. Har då inte märkt av ngt av dom, så han verkar inte ha ont (än iaf) . Det är skönt ! Han går för fullt med sin gåvagn och har lärt sig att sätta sig ner från stående, lugnt och fint :)
Han har ävet fått äta både korv och köttbullar, och det älskade han :) 

Älskade ungen <3


Jag längtar till fredag då jag, Frida & Sanna ska se SATC 2. Som vi har längtat ! :)


                                                         SF Bio: Sex and the city 2

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

100520

Igår tänkte jag att nej, nu skiter jag i det här med pollen och går ut ! Så jag & w gick ut på prommis. Han fick åka sin trehjuling , lika poppis som vanligt (fast det slår nog inte Mathias tur med inlines och vagn iförrgår ;)). när vi kom hem delade vi på en glass, jag i solen W i skuggan och sen fick W köra med sin bobbycar. Vi bor verkligen på barnvänligt område. Vägen som går vid oss, det är jättelite trafik (om man ens kan kalla det det ) för det är bara vi som bor efter vägen som kör här och alla vet att det är en massa småbarn så dom kör lugnt.



 Jag älskar att bo här i Rutan och att bo i hus med gård på somrarna är gudvärt, men sen är det ju mer jobb på vintern med snöskottning och så, men det går ju rätt fort med en bra karl och snöslunga ;) Det jag skulle behöva hjälp med är att planera trägården. Jag har verkligen inga gröna fingrar eller aning om vad det finns för växter och träd och var man ska placera allting på 1650kvm , så om ngn känner sig manad att hjälpa mig så tas det gärna emot :D

Vägen vid oss...


Här bor vi :)


Igår kväll iaf, så var jag ut med jobbet och åt 3-rättersmiddag på Cooks. Det tackar man inte nej till, nej. Gud så gott det var, jag åt tills det verkligen inte rymdes ngn mer . Gud så gott ! Efetr middagen åt jag och hopptränade (!). Jag trodde inte att jag skulle komma upp på hästen, så proppmätt som jag var, men det gick bra ! Fick hoppa Sam, en trevlig häst men stundvis en tjurskalle ! Jävligt mkt mygg var det och en massa björk(pollen). Det får jag sota för idag :( Men det är nog på bättringsvägen,JAAAA :)

Idag blir det picknick på Gultza, nice :)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Innedag

Alla vädringluckor och dörrar är stängda. Jag & W sitter i köket, äter lite lunch och tittar ut på alla andra som är ute. Det här suger :( Men som tur är är det här över på ett par dagar när björkana har slagit ut, men då är det väl typ vinter igen....

Igår trotsade jag och var ute typ hela dagen :) Men det var en bra dag igår. Var med Mia&Tilde en sväng på stan. Fikade på M&P och var runt och strosade lite. Kom hem, gick ut med W som fick prova köra sin bobbycar ute och GUD så roligt han tyckte att det var . Ju fortare det gick desto roligare var det ! Men han kan ju inte styra så ibland blev det en tvärsväng och ner i diket (ett pyttelitet utan vatten) och ner på gräsmattan haha :) Han sov endast en gång och då bara en timme igår på dagen så kl 19 somnade han som en stock och har sovit hela natten :)
jag blev inspirerad av energiknippen Jenny som håller alltid på med ngt projekt och började måla våra fula bruna fönsterfoder på övervåningen vita. Blev lite wild & crazy och gick loss på några stolar oxå haha.

Basturenoveringen är klar så vi har premiärbastat ! Ska fota ngn kväll och sätta ut så får ni ser hur det blev :)

William pausar från solen i sitt pop-up-tält :)


Ställde vagnen för och trodde faktiskt att det skulle hindra William att ta sig ut.
Det gjorde den, i ungefär 3 sekunder
:)


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Blixtrar och dunder

Det åskar här i Rutan och studvis öser det ner vatten. HÄRLIGT säger jag , haha :)
All äcklig och asjobbig pollen rensas från luften för stunden iaf och min allergi lättar.
Sista veckorna i maj är skitjobbiga för mig varje år. Näsar rinner,jag nyser, ögonen är igensvullna och knallröda och kliar så jävla mkt. Oavsett hur mkt jag medicinerar så vaknar jag på morgnarna, helblind, då ögon har kladdat så mkt och torkat ihop så jag får försöka hitta min väg till toaletten och skölja upp dem för att se ngt. Så är det värsta dagarna.
Egetligen borde jag åka bort sista veckan/veckorna i maj för att slippa den här skiten. Eller vara gravid, för då var min allergi som bortblåst ! Dessa härliga gravidhormoner ;)
Jag hoppas att W slipper detta, guuud vad jag hoppas...

--

Igår var jag & W på middag hos Sanna,Jonas&Charlie. Pappa M var på grill/bastukväll. Till "förrätt" åt vi skitgoda muffins som Sanna bakat och Jonas kockade ihop det godaste jag ätit på lääänge MUMS ! Jag åt så mkt så jag i princip rullade ut därifrån haha. Efter maten gick vi ut och W fick provåka Charlies nya åk. Skitfin vagn,fick lite vagnfeber ;) eller ganska mkt :) W & C fick busa en hel del och W visade sina klätterkunskaper då han klättrade upp på deras tvbänk. Han var stolt, mamma svettig *puuh* Han försöker även klättra upp på allt här hemma, när han står mot allt så håller han på att lyfta upp ena benet hela tiden , ser rätt lustigt ut, ungefär som en hund som kissar (fin jämförelse va ? ;))

Idag har vi mest varit inne för att jag haft det så jobbigt m allergin och såklart ska det väl vara skitfint väder hela veckan ? Jag ska ju helst inte vädra, ha några öppna dörrar m.m. Skit oxå.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

sommar

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

MAMMA

Ungefär såhär låter det hemma hos oss hela tiden " mamma,mamma,mamma,mamma,mamma,mamma,mammaaa" William har ju sagt mamma ett tag men nu vet han att det är jag och säger det mest hela tiden :) Sötnöt :)

Myser i sin lilla borg som M byggt åt han




Min stora kille <3



Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Dagisplats

Idag ringde jag till handläggaren som har hand om Rutvik, efter att läst och hört att många fått klart det här med dagisplats. Till svar får jag att "Har ni inte fått något besked, har ni inte fått plats. Det är fullt på Rutviks förskola och Antberget" Jaha ! tänkte jag då, vad ska vi göra nu då ? Men då sa denna trevliga kvinna att dom förmodligen kommer att öppna en avdelning på Rutviks byagård, då det är 7 stycken småttingar som inte fått plats och så har dom gjort tidigare och tyckte inte att jag skulle oroa mig och hon skulle höra av sig nästa vecka. Så nu håller jag tummarna att det bli så och det känns som ett bra alternativ . Fina lokaler och lugnare än på stora skolan :)

Har ni fått dagisplats ?

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Vilken underbar dag !

Ja vilken underbar dag det har varit eller vad ? :)
Imorse vaknade jag, inte alls bakfull efter gårdagens mkt trevliga AW med några av mamisarna. Skötsamma som vi var så drog vi oss hem strax före 22 och det är man glad för idag ja :)

Vi har varit ute halva dagen och b la byggt ihop Williams nya sandlåda som han fick av sin farmor och farfar. Som tur är , så finns det någon som ibland läser instruktioner i den här familjen (läs:jag) annars hade nog sandlådan varit i soporna nu ;)
Nej, M hade säkert klurat ihop det, men han har inte världens bästa tålamod med såna grejer utan bygger hellre allting själv från grunden för att slippa just det, instruktioner. Efter bygget gick vi över på grannens 1-årskalas och fikade massor (var där igår oxå haha), sen for jag & W och handlade medans M och hans bror snickrade det sista i våran bastu. Snart är det klart, skönt !
Nu sover W och M är ute och grillar hamburgare åt oss. Jag bloggar, mumsar i  mig årets första jordgubbar och lite marabou polka , gott !

Hoppas att ni har en mysig lördagkväll !

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Home

Åh så skönt att börja morgonen med att bada badkar med världens sötaste och gladaste unge :)
Och att han faktiskt sov till 08.45 idag gör då inte saken sämre ! Shit vad skönt att få sova ut .
Vi började även med projekt sova-i-eget-rum med W igår, då vi tror att han störs av oss (läs: Mathias) på nätternä och därför vaknar till då & då. Mathias snurrar som en galning i sömnen ! Och resultatet av projektnatt nr 1 kunde ju inte ha gått så mkt bättre ! En nappinstoppning och en gång åt han då han inte åt ngn välling när vi la han. Sen imorse när han åt sin välling(!) vid 7 fick han sova vidare bredvid mig . Antingen så var han supertrött efter vår lilla resa , det får vi se ikväll :) Men läggningarna är ju ett projekt för sig *pust* Han står mest mot spjälisen, hoppar mot kanten och kastar nappen på golvet...

Andra tanden nere och en tand uppe har ploppat igenom utan några större besvär. Lite har han gråtit i sömnen men somnat om själv. Han står och gungar i krypställning och ibland tar han några krypsteg , det händer verkligen massor just nu !

Våran lilla trip till Haparanda var helt underbar och välbehövlig. Mamma började jobba båda dagarna kl 13 så hon tog W på morgonen och var var ute och gick med han. Under den tiden solade jag, gick till frissan/frisörskolan (ASBILLIGT, 450kr för klipp&färg !)  och hälsade på några vänner. Sen har vi hunnit med några barnkalas, snosa på Annas ubersöta bebis och shoppa lite nödvändigheter på ikea,ikanohuset och "på gränsen"(köpcentret) :) Mysiga dagar !

Idagkommer Jenny och hälsar på oss , MYS ! Och imorgon tänkte jag , om ngn är sugen på att fika så får ni gärna komma hit , hör bara av er :)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Back on track

Valborg var det igår ja. Vi var hemma , åt hämtmat från Waldrof och såg film. EN lugn och mysig kväll :)
Idag har jag & W varit till stallet en sväng och kikat på dressyrtävlingarna och imorgon åker vi till Haparanda .
Back on tuesday. Bye bye :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()