Att ge sitt liv

En historia tagen från Jennys blogg.

Hur berättar man för en sjuårig pojke att hans tvillingsyster och mamma har varit med om en svår bilolycka? Det var ingen lätt uppgift Fredriks pappa hade framför sig.

"Fredrik, det har hänt en olycka. Mamma och Cecilia har blivit påkörda av en buss och har åkt till sjukhuset. Vi får hälsa på dem nu på en gång."

De sa nästan ingenting under bilfärden, men till slut bröt Fredriks pappa tystnaden.

"Cecilia förlorade en hel del blod i olyckan, och blod behöver man ju för att leva, det vet du. Nu är det så att ni har samma sorts blod, eftersom ni är tvillingar. Kan du tänka dig att ge blod till din syster?"

Fredrik satt tyst en stund. "Kommer det att göra ont?" undrade han.

"Det känns lite grann när de sticker in nålen, men inte så mycket."

Fredrik funderade en stund till, och sa sen: "Okej, jag gör det".

När de kom till sjukhuset stod läkarteamet beredda att ta emot dem. Fredrik fick ligga på en brits bredvid sin syster, medan läkarna gjorde i ordning apparaterna. Läkarna berömde honom hela tiden för att han var så duktig och modig. Men när allt var färdigt var det som om modet svek honom.

"Kommer jag att börja dö på en gång?" frågade han medan han gjorde sitt bästa för att svälja gråten.

Det är inte så lätt för en sjuåring att veta att han inte skulle behöva ge allt sitt blod till sin syster. Men mod har ingenting med ålder att göra. Det visade Fredrik.

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Marie

Gud vilken fin berättelse. Barn är fantastiska!

Postat av: Anonym

Det var verkligen fint! :)Ja men eller hur. BANTAR man för att man tränar? Come on! Och jo det var hon! Så sjukt bra. :)

Postat av: Catti

Jo verkligen. Det är så himla skönt att komma bort och göra nåt som man gjorde mycket INNAN man hade barn för man kommer snabbt in i den gamla känslan igen. :) Total frihet. :D

Postat av: Catti

Karlar! ;) Alfon sover med minst 5 bilar i sängen haha. Fast jag smyger dock undan dem när jag går in och lägger om honom efter att han somnat. ;) Vill ju inte att han typ ska ligga PÅ bilarna om natten och få ont. :D

Postat av: Tana

Gud ryser i hela kroppen, vilken sötunge...Fin blogg!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback